Å bli en sint mann i femtiåra

BÅNN GASS: Det skal ikke mer til for å overbevise innbitte privatbilmotstandere enn en bil med seks gir uten tak.

BÅNN GASS: Det skal ikke mer til for å overbevise innbitte privatbilmotstandere enn en bil med seks gir uten tak. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det har gått én måned siden Maja blir sjåfør startet med et smell (hvis den metaforen er lov å bruke i denne sammenhengen).

DEL

Mange har tydeligvis fått med seg at jeg har begitt meg ut på veien til førerkortet, med en offentlig vri på både emosjonell håndtering og praktisk gjennomføring. Maja blir sjåfør har, ganske riktig, resultert i to kalkulerte utfall: Jeg kan ikke bevege meg utenfor huset uten at noen spør meg hvordan det går med kjøringa, og når jeg skal kjøre opp. Masse deilig press her altså, som gjør at det trafikale sammenbruddet jeg hadde på Hov i Land under påskeferien, ikke fikk slå rot. Ved tidligere kjøresammenbrudd har jeg søkt tilflukt hos sykkelen i flere måneder. Nå må jeg tilbake på hestekreftene for å unngå offentlig ydmykelse. Helt glimrende!

Helge: Helge Midttun gjennomførte tålmodig øvelseskjøring på Bleiken, og jeg havnet i feil kjøreretning på Jaren

Helge: Helge Midttun gjennomførte tålmodig øvelseskjøring på Bleiken, og jeg havnet i feil kjøreretning på Jaren Foto:

LES OGSÅ: Maja (31) verken vil eller kan kjøre bil. Nå inviterer hun hele Hadeland til å hjelpe henne på veien til førerkortet. 

Det andre som har skjedd, og som er ganske fantastisk, er at jeg har fått hauer og lass av kjørelærere. Kjente, halvkjente og helt ukjente folk tilbyr seg kjøretimer, vel vitende (eller kanskje ikke?) om at de som kjørelærere innehar alt ansvar. Jeg får henge med folk jeg ikke kjenner når jeg er på mitt mest hudløse. Derfor har jeg laget en ny regel: what happens in the car, stays in the car.

MAJA BLIR SJÅFØR

Maja L. Musum (31) verken vil eller kan kjøre bil.

Nå inviterer hun hele Hadeland til å hjelpe henne på veien til førerkortet.

Følg den strabasiøse ferden i Hadeland og på Maja blir sjåfør på Facebook.

Ikke særlig overraskende, kanskje, har det også oppstått et par utilsiktede utfall av Maja blir sjåfør. Jeg har kjørt så mye at jeg ved enkelte kjøreturer har slappet av og kjent på at det faktisk er litteran gøy. Et lite sug i magen når jeg tråkker på gassen. Å frydes over høye turtall er i seg selv ganske overraskende for meg som utelukkende har sett på bil som en boks med fire hjul. Det som er enda mer overraskende er at jeg har utviklet en helt enorm aggresjon, for ikke å si hat, ovenfor myke trafikanter. Særlig rulleskibrukere og hestekjerrer. For ikke å nevne disse som slentrer, rolig og sakte, over vegen på skrå. Altså hva i h%#&!#¤ er det dere holder på med? Ser dere ikke at jeg sitter her i bilen min (eller, stort sett noen andres bil)? Hovmod står skikkelig for fall, med andre ord. Etter å ha vært myk trafikant og til en viss grad bilmotstander i 31 år, skal det altså ikke mer til.

SINTEF har meldt at menn i femtiåra er de farligste i trafikken. De tror de behersker den bedre enn det de faktisk kan. For en måned siden burde Hadelands veifarende være bekymret fordi jeg ikke kunne kjøre bil, nå bør de være bekymret fordi jeg tror jeg kan kjøre bil.

Artikkeltags