Gjenskapning av middelalderteppet fra gårdskapellet på Bilden, som gikk tapt i København en gang etter 1627, er i ferd med å ta form.

Men før Olaug kom dit har det vært en lang reise for alle oss som deltar i prosjektet med gjenskapningen.

Helt siden Olaug fikk oppdraget har hun prøvebrodert mange av figurene på rester av diverse ullstoff og broderigarn av ull.

LES OGSÅ: Olaug fra Tinn skal gjenskape arbeid som Ragnhild fra Bilden gjorde på slutten av 1100-tallet

Men la oss starte med begynnelsen av de materialene hun benytter seg av til teppet. Bunnstoffet er vevd i spelsaugarn fra Rauma som er plantefarget med Vaid av Hege Dagestad og vevd på Grinakervev av Gro Lyngstad.

Broderigarnet er spunnet på håndtein av lokal gammelnorsk spelsau fra Hadeland av Guri Snellingen (Hadeland Husflidslag) og plantefarget av Hege Dagestad (Hadeland Husflidslag) i gult, rødt og grønt. Det gule kommer fra Fargereseda, det røde fra Krapprot og det grønne er Fargereseda overfarget med Vaid. Hvit og sort er av naturfarget ull.

Mange har deltatt i referansegruppa og det har vært mange og store diskusjoner om hvilket uttrykk som gir det beste middelalderuttrykket. Olaug har en krevende oppgave, og for oss alle har det vært enormt lærerikt.

Så nå gleder vi oss til fortsettelsen, og hvis du ønsker å følge med i den videre prosessen finner du Bildentekstilet på Facebook og tekstilets bloggside under https://steinhuset.org/

Her kan du lese om mange av prosessene og håndarbeidet/håndverket som er brukt.

Olaug har arbeidsplass på Glassloven på Granavollen og det er mulig å besøke henne på verkstedet disse dagene:

Juli: Torsdag. 9-søndag 12 og torsdag 16.-søndag 19.

August: Torsdag 13.-søndag 16. og lørdag 22.-søndag 23.

September: Lørdag 26.-søndag 27.

Oktober: Lørdag 24.-søndag 25.

November: Lørdag 21.-søndag 22.

Desember: Lørdag 12-søndag 13.

Velkommen!