Rindal tar over etter Steinar Haugli, som fratrer stillingen for å gå av med pensjon. Det skriver Sparebank 1 Ringerike Hadeland i en pressemelding.

– Det er et kvalitetstegn for banken at den best kvalifiserte kandidaten kommer fra egne rekker, sier styreleder Olav Fjell til Ringerikes Blad..

Gikk bredt ut

Styret i SpareBank 1 Ringerike Hadeland gikk bredt ut da finanskonsernet med hovedkontor i Hønefoss, skulle rekruttere ny toppleder. Rekrutteringsbyrået Visindi ble engasjert som rådgiver i prosessen.

Det var stor interesse for stillingen, med flere høyt kvalifiserte kandidater som ble grundig vurdert.

– Den nye konsernsjefen besitter de egenskapene som skal til for at bankkonsernets sterke posisjon kan utvikles videre på en god måte, sier Fell.

– Rindal kjenner også regionen godt, og styret er trygg på at under hans ledelse vil banken fortsatt være en drivkraft for bærekraftig vekst og utvikling i regionen legger styrelederen til.

Kjenner banken godt

Rindal har jobbet i banken i 20 år. De senere årene har han vært leder for bedriftsmarkedet og stedfortreder for administrerende banksjef. Han har høyere utdanning innen økonomi og strategi, og er bosatt i Hønefoss.

Rindal ser fram til sin nye rolle i regionens ledende finanskonsern.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben som administrerende direktør og lede bankkonsernet videre. Jeg er svært heldig som jobber sammen med engasjerte og dyktige kollegaer i SpareBank 1 Ringerike Hadeland, sier Bjørn Rune Rindal, og legger til:

– Vi er godt rigget for framtiden.

– Ser fram til å starte

Han er stolt av at konsernet utvikler lokale arbeidsplasser med det han beskriver som attraktive muligheter og høy kompetanse blant deres ansatte.

– Dette gjør at vi kan fortsette å være en best mulig bank for våre kunder, og en pådriver for utvikling av regionen vi er en del av, sier Rindal, som tiltrer stillingen 1. oktober.

– Jeg ser veldig fram til å starte, sier Rindal til Ringerikes Blad fredag.