Gå til sidens hovedinnhold

Bjørnis har vært på hadelandsturné og nå skal han på tv

Bjørnis og brannbilen har reist rundt til alle barnehager som har takket ja til besøk i Lunner og Gran kommuner under Brannvernuka.

Ditt Hadeland

Pandemien satte en stopper for «Åpen brannstasjon» og vi ser frem til neste år. Da kan vi komme sterkere tilbake med åpen brannstasjon.

Det er moro å se hvor begeistra og glade barna blir. Noen skoler fikk også «drop inn» besøk.

Fokus på brannvern

Barnehager og skoler er flinke til å sette fokus på brannvern og alle barna visste at de skulle ringe 110 om det blir brann.

Det starter en brann hvert 20.minutt i Norge. Vi besøker barnehager fordi bl.a. gjennom tidlig innsats og forebygging håper vi å nå målene om bedre brannsikkerhet i ungenes hjem, redusere antall branner og unngå at noen hadelendinger dør i brann.

Brannøvelse hjemme

Derfor er de voksnes oppgave denne uka: Gjennomfør brannøvelse hjemme! Øvelse gjør mester! Vi anbefaler alle å ha brannøvelse hjemme 1-2 ganger i året. Slik øker du sjansen for å gjøre de riktige tingene i riktig rekkefølge hvis det brenner.

Les også

Bjørnis er ny brannkonstabel på Hadeland: – Dette er kjempestort for oss

Mange liv og store verdier har blitt reddet fra brann fordi de involverte hadde trent på hvordan de skulle opptre. Med Brannvernuka håper vi å inspirere til økt hyppighet av og bedre kvalitet på brannøvelser på arbeidsplasser, i barnehager, skoler, institusjoner og ute i de tusen hjem.

På Bjoneroa rakk vi også innom Eldresenteret der gjestene fortalte at de har både komfyrvakter og fungerende slokkeapparatet lett tilgjengelig.

Skal på tv

Snart skal også Bjørnis bli tv-kjendis. Han dukker opp på barne-tv framover og første episode er torsdag 23. september.

Serien er laget i et samarbeid med Monster og NRK, og første sesong består av 12 episoder på ti minutter hver. Her blir det læring og moro i deilig blanding. Vi håper dere liker den!

Les også

Noah (7) fikk slukke brann: - Det står mellom brannmann og politi

Kommentarer til denne saken