Gå til sidens hovedinnhold

Kamp til målstreken

Kampensprinten samlet 60 skiløpere

Artikkelen er over 6 år gammel

Kampensprinten levde opp til sitt navn i guttenes 11-årsklasse.

BLEIKEN: Ola Hjelmås Molden fra Gran og Nikolai Kristiansen fra Brandbu ga publikum valuta for inngangsbilletten med et spennende spurtoppgjør.
Tiden ble helt lik, men Ola ble dømt foran på «målfoto».

VM-favoritter

– Jeg liker ikke å tape, men satser på revansje i et senere renn. Jeg kunne tatt innerspor i den siste svingen, men det hadde vært litt usportslig, sa Nikolai etter løpet. Gutta er ivrige skiløpere og gleder seg til VM i Falun. De har hver sin favoritt som de skal følge via TV-skjermen.

Northug


– Jeg tror Petter Northug blir VM-Kongen. Han er min favoritt, sier Ola.
Nikolai har størst tro på Martin Johnsrud Sundby. Begge skal se langrennsdistansene i VM og håper på flere norske medaljer.
Også i Kampenrennet var det mange friske dueller. Arrangørene hadde lagt opp til en kortere løypevariant for de yngste. De gikk to heat. De eldste hadde en prolog før finalen i en lengre løype.

Gjentas neste år

– Vi er godt fornøyd med arrangementet. Det er første året vi arrangerer sprint, og responsen er positiv. Det var skikretsen som oppfordret oss til å arrangere sprint, sier Jeanette Engen Nordvik i Midtre Brandbu UIL.
Klubben hadde suksess med terrengsykling i fjor høst og den 6. juni avvikles Brandbukampen Opp for andre gang.
Kampensprinten samlet mange ivrige skiløpere i alderen åtte til 16 år. Raymond Johannesen fra Svea var blant de eldste som deltok. Han har slitt med sykdom og brukte rennet som en fin gjennomkjøring.
– Sprint er morsomt, sier 15-åringen som har Hovedlandsrennet som sesongens største mål.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.