Gå til sidens hovedinnhold

Bli med på Sommerles!

1. juni braker det løs for den digitale lesekampanjen Sommerles.

Ditt Hadeland

Alle 1. – 7.-klassinger i Gran, Jevnaker og Lunner kan være med på Norges kuleste lesekampanje sammen med barn fra hele landet. Målet med kampanjen er å gjøre lesing gøy og motivere barna til å lese så mye de klarer i løpet av en lang sommerferie.

Sommerles.no er inspirert av gamingverdenen, og er utviklet for å være gøy og motiverende for barna! Når man registrerer leste bøker inne på sommerles.no får man XP, kule digitale trofeer og går opp i level. Ved hvert tiende level kan man hente fine premier på biblioteket.

Planlegger mange sprell

I fjor deltok over 120.000 barn fra hele landet på Sommerles. I år ønsker vi enda flere barn velkommen til lesekampanjen.

På bibliotekene i Lunner, Jevnaker og Gran er det også planlagt mange andre sprell i løpet av sommeren for å engasjere enda flere barn til å bli med på lesekampanjen.

Alle barn i 1.–7. klasse på Hadeland inviteres til å delta på Sommerlesrebus. Barna som deltar sendes ut på oppdrag og må løse oppgaver. Når alle oppgavene er løst leveres svararket på ett av de tre bibliotekene. Her venter en premie til alle som har funnet løsningsordet. I tillegg trekkes en hovedpremie ved hvert bibliotek. De heldige vinnerne får to billetter til Brandbu kino. Tanken er at dette skal være en hyggelig ferieaktivitet som man kan gjøre i løpet av sommeren. I tillegg kan man dra på oppdagelsesferd og oppleve den vakre Hadelandsregionen. Sommerlesrebusen varer fra 1. Juni til 13. August.

På Jevnaker skal lokale barn være med på å spre leseglede gjennom Sommerlesvideoer. Vi har rekruttert fem leseagenter som blir sendt ut på forskjellige oppdrag. Leseagentene skal inspirere andre til å lese gjennom å by på seg selv og være gode leseforbilder. Videoene publiseres på sosiale medier gjennom hele kampanjeperioden.

Vi planlegger også pop-up bibliotek på torget på Nesbakken en helg i juni. Da tar vi med barneavdelinga ut på torget, og forhåpentligvis møter vi noen av de barna som ikke er innom biblioteket. På pop-up biblioteket blir det mulig å registrere seg, låne bøker og se på de fine premiene. Også vanker det en overraskelse eller to.

Lesefest

Sommerles avsluttes med en stor Sommerlesfest på bibliotekene 4. september. På Jevnaker folkebibliotek og Lunner bibliotek blir det latterkramper i regi av Marius Horn Molaug og Kristoffer Kjølberg, forfatteren og illustratøren av Verdens verste-serien, som skal underholde oss med Verdens verste tegneshow. På Gran bibliotek skal små og store fortrylles av barnas trylle- og tullekunstner, Chriss Chrissell.

Sommerles.no gjør det gøy å lese!

  • Sommerles.no er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.
  • Sommerles.no er for barn i 1. – 7. klasse og varer fra 1. juni til 31. august.
  • Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve
  • I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale trofeer og kule premier som kan hentes på biblioteket!
  • Sommerles er utviklet av Vestfold og Telemark fylkesbibliotek og Snuti AS.

Kommentarer til denne saken