Oslo: På øvre Grünerløkka, i en trang leilighet, bor hadelandsjenta med kjæresten og to katter. Men lite trenger ikke være et aber om man er kreativ og interiørinteressert.
– Vi elsker denne leiligheten fra begynnelsen av 1900-tallet, med stukkatur i taket og originale tregulv, sier Slåttland.
Her designer hun interiørhjørner, rom med egenart, små kunstverk og overraskende løsninger. Resultatene publiserer hun på bloggen Kreativ-i-tet.

Pris for hjemmekontor

– Det startet egentlig med en blogginteresse og lidenskap for skriving og foto, sier Slåttland.
Etter ha blogget om litt av hvert siden 2004, valgte hun for tre år siden å rendyrke ett tema; interiør.
– Jeg har alltid vært kreativ og liker å finne nye sammenstillinger av ting.
I fjor høst tok Slåttland skrittet fullt ut med eget firma og sluttet i sin faste jobb i Finn.no. Nå satser hun på at bloggen skal føre til oppdrag innenfor interiør, foto og sosiale medier.
– Jeg er blitt tatt opp som medlem i den nye norske bloggportalen United Bloggers, og har til og med fått min egen agent.
Slåttlands blogg blir lagt merke til og er tildelt utmerkelser.
Hver måned har Norske Interiørblogger en utfordring der man bidrar med bilder innenfor et spesifikt tema. I august vant hun med temaet «Hjemmekontor».

Gjør det selv er populært

– Postene som går best på bloggen min er tips eller inspirasjon, og gjør-det-selv-saker.
Slåttland mener gjenbruk, og det å tørre noe nytt, er viktig. Derfor vil hun gjerne veilede andre som kanskje trenger råd og tips til innredning.
Hun har nylig hatt et oppdrag med å style en leilighet som skal selges. Men helst vil hun være en som hjelper andre med å finne egne løsninger.
– Jeg håper at leserne mine blir inspirerte til å følge hjertet sitt når det kommer til interiør. Jeg vil absolutt ikke prakke en stil på noen. Men jeg vil gjerne vise at man ikke trenger å være A4.
Interiørbloggeren fra Hadeland har muligens tatt med seg noe av sin arv til byen.
– Mamma er svært kreativ, og faren min er en «handyman». Fra gården i Nordre Oppdalen, der jeg vokste opp, er jeg vant til at gamle møbler blir tatt vare på. Dette har jeg nok med meg når jeg tenker interiør.
Slåttland ivrer for gjenbruk og egenprodusert. Hun liker å blande nytt, arvet og selvlaget.
– Se på denne, for eksempel. En gammel vinballong er blitt en vakker blomstervase.

Mer natur i anmarsj

Trender og løp-og-kjøp er ikke det viktigste for kreativ-bloggeren. Men hun er selvsagt oppdatert på det som rører seg.
– Nå kommer det mye natur; tre, ekte håndverk, vevede tepper og norsk design. Og fargen grønn, i form av planter, pynteting og veggmaling.
Slåttlands planer framover er å videreutvikle virksomheten og bloggen. Da er det godt med støttespillere.
– Heldigvis er det et stort nettverk og et godt miljø innenfor interiørbloggverdenen.