Nina og Jan-Anders har 70.000 følgere på Facebook!

BUTIKK: Ekteparet Nina og Jan-Anders Maaø-Ruden har suksess med blogg og nettbutikk. Her med datteren Matilde.

BUTIKK: Ekteparet Nina og Jan-Anders Maaø-Ruden har suksess med blogg og nettbutikk. Her med datteren Matilde.

Artikkelen er over 3 år gammel

Firebarnsforeldrene Nina og Jan-Anders Maaø-Ruden fra Bjoneroa livnærer seg på foreldreblogg og nettbutikk.

DEL

Det startet så smått i 2013. Da hadde Nina og Jan-Anders fått sitt tredje barn. – Jeg slet psykisk i forbindelse med alle de tre svangerskapene. Vi følte vi ble levende maskiner. Det vi gjorde fungerte, men vi glemte på mange måter å ha det moro, forteller Nina.

Så begynte familien å finne på kreative ting. og dele det de gjorde på nettet. Dette ble så godt mottatt at de skjønte at det var flere dere ute som følte det på samme måte.

– Vi lagde en side på Facebook som vi kalte «Idébank for småbarnsforeldre». Det tok helt av. I løpet av det første døgnet hadde vi 5000 følgere, forteller Nina.

70.000 følgere

Det ble på mange måter en farsott. Folk forventet å få mer, og det fikk de. Stort sett var det Nina som delte kreativiteten, men mannen kom med mange av ideene. Etter hvert begynte folk å etterspørre tidligere innlegg. Facebook er ikke et enkelt verktøy å søke etter gamle innlegg i.

– Løsningen ble bloggen smabarnsforeldre.no. Der er det lettere å finne fram. Denne bloggen har i dag et snitt på 40.000 unike brukere i uka. Nylig feiret vi også at vi hadde rundet 70.000 følgere på Facebook. Det er egentlig helt utrolig, men det viser også at vi tilbyr noe folk synes er interessant, sier Nina.

I fjor tok ekteparet det enda videre. De designet og ga ut en kalenderbok for familien. En almanakk med det lille ekstra. De trodde kanskje de tok litt i, da de trykket opp 4000 eksemplarer. Det gjorde de ikke.

FERIE: Familien kom nylig hjem fra ferie i Tyrkia, der denne familieselfien ble tatt.

FERIE: Familien kom nylig hjem fra ferie i Tyrkia, der denne familieselfien ble tatt.

Må snart ansette

– Hele opplaget ble solgt ut raskt, via en nystartet nettbutikk, som vi kalte kosmedkaos.no. Her selger vi også en del andre produkter som er kjekke å ha for småbarnsforeldre, forteller Jan-Anders.

Mens kona skriver blogg på heltid, tar han seg av nettbutikken, og har så mye å gjøre at han snart må ansette en person på deltid.

Ekteparet stortrives i Bjoneroa, og ønsker å vise seg fram for folk på Hadeland. De dropper en annen messe for å være med på Hadelandsmessa.

– Noen produkter vil vi selge der, mens andre kan vi ta opp bestilling på. I tillegg skal vi ha juleverksted, der det er mulig å snappe opp noen ideer, forteller Nina.

tekst foto

PÅ NETT: Nina og Jan-Anders er nesten alltid logget på.

PÅ NETT: Nina og Jan-Anders er nesten alltid logget på.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken