Islandske Árni er ny bobilmontør

HØYT OG LAVT: Takmontering av satelittantenner til bobil er noe Árni ofte gjør i jobben sin som bobilmontør.

HØYT OG LAVT: Takmontering av satelittantenner til bobil er noe Árni ofte gjør i jobben sin som bobilmontør. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Han har bodd her i ti år, funnet seg til rette på Hadeland og synes han har fått drømmejobben.

DEL

MOHAGEN: Árni Einarsson er en av tre som kan titulere seg som bobilmontør og har jobbet sammen med kollegene på Mohagen Bil, Jonas og Gøran, siden august i fjor.

– Jeg kom fra en jobb som ligner litt hos Arctic Trucks i Drammen, forteller islendingen, som så muligheten for jobb nærmere hjemstedet da han søkte på jobben hos Mohagen Bil. Med samboer, et barn og en hund på småbruket i Grindvoll ble han fornøyd da han fikk jobben.

Det var langt å pendle til Drammen.

Egentlig maskinist

– Det er omtrent samme størrelsen på denne bedriften og jobben har også mange likheter. Jeg trives veldig med å jobbe med dette, sier Árni, som merket seg den gode stemningen hos Mohagen Bil allerede før han ble ansatt.

Han er egentlig maskinist av yrke, men satser på å bli i bilmontørbransjen. Jobben går i hovedsak ut på å montere ekstrautstyr på nye bobiler.

KREVER KUNNSKAP: Bobilmontører som Árni kurses og kan jobber som å montere deler på f.eks. bobilens gasssystem, som han anbefaler at eierne overlater til ham og kollegene å gjøre.

KREVER KUNNSKAP: Bobilmontører som Árni kurses og kan jobber som å montere deler på f.eks. bobilens gasssystem, som han anbefaler at eierne overlater til ham og kollegene å gjøre. Foto:

Blir glad av jobben

– Det er mye montering av satellittantenner og markiser, forteller han om bilene som allerede er godt utstyrt i grunnversjon med ferdig montert innredning fra fabrikkene.

– Variert jobb, synes islendingen, som også forteller at han og kollegene blir godt kurset i utlandet hos bilprodusenter og utstyrsleverandører.

– Jeg synes det er spesielt hyggelig å jobbe med noe som mange har stor glede av. Eierne er veldig glad i bobilene sine og jeg er glad for å være med på å gjøre eierne enda mer fornøyd, sier 30-åringen Árni Einarsson som trives utmerket på sin nye arbeidsplass.

Artikkeltags