Hvert år går 20.000 mennesker gjennom separasjon og skilsmisse. Likevel er dette et tema det snakkes lite om. For to år siden ble Sanna Sarromaa skilt. Ufrivillig skilt, eller forlatt som hun kaller det. Skilsmissen kastet den klarttalende samfunnsdebattanten inn i et økonomisk, emosjonelt og praktisk kaos. Sarromaas løsning ble å skrive seg ut av sorgen. Resultatet ble boken hun selv hadde trengt under skilsmissen, «Skilsmisseboken- en overlevelsesguide».

Skilsmisseboken er basert på Sarromaas egne og andres erfaringer. Gjennom intervjuer med 40 skilte nordmenn i alle aldere og yrker, pløyer Sarromaa åpent, humoristisk og uredd ned i tema som sorg, bitterhet, usikkerhet og ensomhet. Boken gir et innblikk i skilsmissens historikk, så vell som de individuelle og samfunnsmessige konsekvensene. I tillegg gir Sarromaa råd og en fandenivoldsk energiinnsprøytning både til deg som er skilt, og like viktig -til deg som vil unngå å bli skilt.

Den finske forfatteren, feministen og debattanten Sanna Sarromaa kommer til Glasslåven kunstsenter tirsdag 8. oktober for å snakke om skilsmisse med formidlingsleder ved Randsfjordmuseet, Maja Leonardsen Musum. Det blir snakk om sorg og kjærlighet, Sarromaas kamp for åpenhet, skilsmissetabuet, skilsmisseforebyggende råd og en masse både vonde og morsomme anekdoter fra Norges skilsmisseekspert.

Etter arrangementet blir det mulig å få kjøpt og signert boken.
Arrangementet er et samarbeid mellom Randsfjordmuseet og Glasslåven kunstsenter.

Arrangementet passer like godt for single, som for skilte og samboende. Velkommen til årets viktigste date, enten med deg selv eller med din utkårede.