Rossmo gard på TV3 torsdag kveld

Artikkelen er over 4 år gammel

Rossmo gard i Røykenvik er ett av objektene i torsdagens Lukket visning på TV3.

DEL

Røykenvik: – En veldig spesiell og flott eiendom. Den er renovert fra scratch, og det er lagt ned enormt mye tid og penger her. Standarden er fantastisk og svært gjennomført. Eierne har vært utrolig flinke med stilvalg, sier megler og programleder Espen Hordnes.

– Hva kan en slik eiendom være verdt?

– Vanskelig å si. Men jeg gikk og tenkte på rundt 30 millioner, jeg altså. Men den er nok ikke lettsolgt, og det kan ta tid. Det gjelder å treffe den rette, sier Hordnes.

– Det blir tungt å selge

Nå er det ikke sånn at eier Morten Christian Mo nødvendigvis skal selge. I hvert fall ikke ennå.

– Vi er pensjonister, og begge barna bor i Oslo og vil ikke ta over gården. Så vi må nok selge på et eller annet tidspunkt, men det blir ikke nå. Jeg selger ikke til hvem som helst, og det sitter langt inne for meg å flytte herfra. Jeg har blitt veldig opptatt av og knyttet til Hadeland etter at vi flyttet hit i 2006, forteller 67-åringen.

Ekteparet kjøpte den gamle prestegården for 2,7 millioner i 2001, og har restaurert eiendommen for et betydelig beløp.

– Vi har ikke pusset opp for å tjene penger. Det var for å redde en fredet kulturperle som var helt ødelagt, sier Mo.

Det var et lunsjbesøk av Toppen Bech som førte til at Rossmo gard havner på tv-skjermen.

– Hun mente at vi burde vise den fram for omverdenen. Programmet ble filmet i vår, og det blir veldig spesielt å se det på tv. Jeg grugleder meg, sier Mo.

«Pittoreske Hadeland»

TV3s nettsider står det følgende om torsdagens program:

«I denne episoden av Lukket visning tar eiendomsmegler Espen Hordnes turen til pittoreske Hadeland og fantastiske Rossmo gard. Praktgården er pusset opp fra topp til tå og viser seg fra sin beste side i sommersolen.»

De øvrige eiendommene i kveld er en toppleilighet ved Frognerparken og en enorm luksusleilighet i Firenze.

Om Lukket visning-serien står blant annet dette:

Sammen med våre meglere får vi bli med på visning i markedets dyreste og mest eksklusive boliger, og får se de mest storslåtte og luksuriøse eiendommene som er på markedet i Norge og utlandet. Dette er imponerende hus og fritidsboliger som vurderes solgt. Vi får anledning til å bli med inn i hjem som vi knapt visste eksisterte. Et gløtt inn i en verden som er fremmed for de fleste av oss.

Artikkeltags