Bygger SPA-rom på sykehjemmet

Foran sitter avdelingsleder Merete Kielland Eeg. Bak fra venstre: Ingeborg Morka (avdelingsleder for hjemmesykpleien) og tre medlemmer av Søndeled Helselag i Ingrid J. Røysland, Elin Gregersen og Kirsti Christensen.

Foran sitter avdelingsleder Merete Kielland Eeg. Bak fra venstre: Ingeborg Morka (avdelingsleder for hjemmesykpleien) og tre medlemmer av Søndeled Helselag i Ingrid J. Røysland, Elin Gregersen og Kirsti Christensen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Boblebad, dempet belysning og avslappende musikk.

DEL

[Aust Agder Blad] Dette er noe av det pleietrengende i Risør kan se fram imot når et eget SPA-rom står ferdig på Frydenborgsenteret i løpet av neste halvår.

Ideen om et eget rom for velvære kom allerede for noen år siden.

– Den kom da jeg skulle på besøk til et kvinnelig familiemedlem på Sortland. Da jeg kom på sykehjemmet sa de at hun var på SPA, og viste meg inn på et lite rom med dempet belysning og som det luktet godt. Der lå hun jeg skulle besøk i en badekar fylt med skum, forteller Ingeborg Morka, som er avdelingsleder for hjemmetjenesten i Risør kommune til Aust Agder Blad.


Rydder lager

Vel hjemme i Risør fikk hun og Merete Kielland Eeg på Frydenborgsenteret blod på tann, og ryddet et tidligere bad, som med et ødelagt badekar etter hvert var gjort om til lager.

– Her inne skal vi få plass boblebad, lys, musikk og kanskje en massasjebenk, sier Merete Kielland Eeg.

For tankene om et skikkelig SPA-rom har tatt helt av etter at velvillige krefter har kommet med gaver.

– Lions har gitt oss 15.000 kroner og LHL 10.000 kroner, men ingen så stor som gaven vi har fått nå.

For Søndeled Helselag synes prosjektet er så positivt at de onsdag troppet opp med en sjekk på 100.000 kroner.

– Vi synes dette er en veldig god idé som er helt i vår ånd om å bygge opp folkehelsa, sier Elin Gregersen i Søndeled Helselag.

Hun jobber selv på et sykehjem, og ser godt hvilken nytte et SPA-rom kan gjøre i hverdagen.

– Dette er virkelig noe som er bra å satse på. Når vi så helselaget fikk en eiendom som vi har solgt, er det fint å kunne gi en slik gave lokalt, sier Gregersen.


Starter snart arbeidet

På Frydenborgsenteret visste de nesten ikke hva de skulle tro da brevet fra helselaget kom.

– Vi trodde vi så feil. Men med denne summen på plass så kan vi begynne ombyggingen. Sammen med tidligere midler og noe fondsmidler, var det nok til at vi fikk lov til å starte, sier Kielland Eeg.

Største kostnaden er knyttet til det planlagte boblebadet, som alene kommer på rundt 150.000 kroner.

– Det koster mye med slikt for institusjoner. Dette skyldes krav til sikkerhet og rengjøring. Men når vi vet hvor godt et slik bad kan myke opp muskler og ledd, så gleder vi oss til å kunne ta det i bruk. Forhåpentlig kan alt være på plass i løpet av våren, sier avdelingslederen.


Rydder plass i timeplanen

Pasientene ser nok fram til at nytt kar er på plass. For det er flere år siden man kunne tilby et bad til de som bor på senteret.

– De forskjellige avdelingene må få sin faste tid å forholde seg til, også må vi bare omdisponere for å gi den velværen et boblebad kan gi kontra ti minutter i dusjen. Den store nytten ligger i at dette er bedre for pasientene, sier Morka, som understreker at også hjemmesykepleien er en del av opplegget.

Om alt går etter planen, vil nå det nye SPA-rommet bli et populært rom sentralt plassert på senteret.

– Vi håper dette blir husets hjerte. Et sted for velvære hvor man i tillegg til et boblebad med dempet musikk også kan stelle hår og negler eller ta et fotbad, sier Kielland Eeg.

– Dette blir veldig bra. Og vi vet jo aldri når vi havner her selv, avslutter Ingrid J. Røysland i Søndeled Helselag.

Artikkeltags