Gå til sidens hovedinnhold

Nå vil vegvesenet tette dette smutthullet i bomringen

Artikkelen er over 3 år gammel

I snart 30 år har bilister sneket seg gjennom bomringen i Oslo ved Alfaset i Groruddalen. Nå vil Statens vegvesen tette smutthullet, skriver NAF-magasinet Motor.

Ifølge Statens vegvesen passerer 1500 tunge kjøretøy en vegstubb som går over Bane NORs eiendom i Groruddalen og unngår dermed bomringen, melder Motor.

Tunge kjøretøy betaler nå mellom 100 og 200 kroner per passering i bomringen, avhengig av motortype og tid på døgnet. Med en gjennomsnittstakst på 150 kroner, utgjør inntektstapet på Alfaset ca. 225 000 kroner dagen. I løpet av et år blir det ca. 80 millioner kroner i tapte bompengeinntekter.

Vegstubben, som heter 3. industrivei på Alfaset, har vært et kjent smutthull helt siden bomringen åpnet i 1990. Det har blitt etablert en bussgrav, men den hindrer ikke bilistene.

– De aller fleste kjøretøyene som passerer er tunge kjøretøy, rett og slett fordi man må ha en bred bil for å komme over bussgraven, forteller Håkon Nordahl, kommunikasjonsrådgiver i Fjellinjen til Motor.

Like før jul vedtok Akershus fylkeskommune og Oslo kommune plassering av de totalt 84 bomstasjonene som nå kommer i og rundt Oslo. Én av bomstasjonene skal erstatte bussgraven. Men vegeier Bane NOR og vegvesenet har foreløpig ikke kommet til enighet om etablering av bomstasjon, skriver Motor.

Smutthullet på Alfaset er ikke det eneste vegvesenet og Fjellinjen sliter med.

Et annet smutthull finnes i Gamlebyen i Oslo, mellom Ekebergveien og Konows gate. Her er det en privat veg hvor det er gjennomkjøringsmulighet når de nye bommene i indre by kommer neste år. Vegvesenet jobber nå med å få stengt denne vegen, ifølge Motor.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.