Gå til sidens hovedinnhold

Brandbu seniordans 20 år

Ditt Hadeland

Det er 20 år siden danseentusiast Bjørg Reuter, som gikk bort i fjor, tok initiativ og stiftet Brandbu seniordans. Hun var opptatt av at pensjonistilværelsen måtte fylles med noe meningsfylt og gøy. Seniordans imøtekommer nettopp det; fysisk og mental trening samt sosialt fellesskap.

Og folk strømmet til og har fortsatt med det. Vi har aktive medlemmer som var med fra starten. De eldste går i sitt 94. år!

Først danset vi i Orhagan, i Frivilligsentralens daværende lokaler; senere i Trivselshuset hvor vi trives svært godt.

Dessverre har det vært pause i dansen siden mars på grunn av koronapandemien. Og savnet etter dansen er stort. I sommer hadde vi noen øvinger ute på asfalt med ringdanser, altså der vi ikke holder i hender, men en meters avstand.

Det gikk det også, men vi ser fram til at det tillates vanlig seniordans. Det er både helsefremmende og hyggelig for oss eldre.

Nå har styret i Brandbu seniordans besluttet at vi skal møtes i Trivselshuset onsdag 9. september for informasjon til medlemmene og litt ringdans for de som ønsker det.

Vi har kontaktet Frivilligsentralens ledelse om dette, og det forsikres om at smittevernsreglene er ivaretatt. Så da er det opp til oss å følge opp myndighetenes råd videre med en-meters regelen, god håndvask med videre.

Det klarer vi.

Men, dersom en ikke føler seg helt frisk, skal en ikke møte opp!!

20-årsjubileet vil bli markert med fest på Sanner hotell fredag 2. oktober. Medlemmene og andre inviterte vil få nærmere beskjed.

Det blir servert treretters middag med sanger og taler som hører til ved en festmiddag. Selvsagt blir det også mimring. Det er nemlig laget et fint jubileumshefte med artige saker fra starten og fram til i dag. Dette er gjort av noen av våre eldste medlemmer!

Jubileumsheftet blir delt ut til deltakerne.

Styret i Hadeland seniordans ønsker at tidligere medlemmer som ikke danser lenger, også kan være med på festen om de ønsker det.

Kommentarer til denne saken