Utsetter åpning av Brandbu ungdomsskole til onsdag

KLASSEROM: Torstein Gihle og Morten Børmarken i klasserommet til 9C lørdag morgen. Det jobbes i helga med å dokumentere ting som må ordnes og vasking av nyskolen.

KLASSEROM: Torstein Gihle og Morten Børmarken i klasserommet til 9C lørdag morgen. Det jobbes i helga med å dokumentere ting som må ordnes og vasking av nyskolen.

Artikkelen er over 2 år gammel

Klokka 15.38 i dag gikk det sms-er ut om at elevene ved nye Brandbu ungdomsskole må vente med skolestart til onsdag.

DEL

Utsatt skolestartBRANDBU: Rektor Ragnar Kjøk Solheim bekrefter overfor avisa Hadeland at vurderingen ble gjort etter en befaring torsdag.

Det er fortsatt ikke gitt midlertidig brukstillatelse til bruk av Brandbu ungdomsskole og ifølge Gaute Øvrebotten, rådgiver i Gran kommune, vil en slik tillatelse tidligst bli gitt mandag morgen.

Ikke lov

– Det er ikke lov å drive undervisningsarbeid i bygget uten midlertidig brukstillatelse. Vi har orientert grunnskolesjefen om at søknaden blir behandlet tidlig mandag morgen, fortalte Øvrebotten, ti minutter før sms med foreldrevarsel til elevene ble sendt ut.

LES OGSÅ: – Jeg har aldri tvilt på at vi skulle bli ferdige til skolestart

– Vi kan ikke gi beskjed til elevene tidlig mandag morgen om at det ikke blir undervisning. Vi kan ikke drive i bygget uten godkjenning, derfor valgte jeg å utsette til onsdag, sier rektor Ragnar Kjøk Solheim.

Jobber i helga

Avisen Hadeland var også fredag i kontakt med byggeleder Morten Børmarken og prosjektleder Torstein Gihle om skolen. De mener skolen blir klar til åpning mandag, forutsatt at det gis midlertidig brukstillatelse. Avisen Hadeland har avtale om en omvisning i nybygget tidlig lørdag.

LES OGSÅ: Skryt til arbeidet ved Brandbu ungdomsskole

– Byggesak har bemerket etter befaring torsdag at vi ikke har nok dokumentasjon på plass. Vi jobber nå i helga med å dokumentere det som trengs og sender det til byggesaksavdelingen mandag morgen, sier Gihle.

Artikkeltags