Grønt lys for ungdomsskolen, dermed er ekstraferien snart over

ÅPNER ONSDAG: Den midlertidige brukstillatelsen for Brandbu ungdomsskolen er gitt.

ÅPNER ONSDAG: Den midlertidige brukstillatelsen for Brandbu ungdomsskolen er gitt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Gran kommune har fått lov til å ta i bruk «nye» Brandbu ungdomsskole

DEL

BRANDBU: Prosjektsjef i Gran, Gaute Øvrebotten, var blant dem som kunne trekke et lettelsens sukk mandag da det viste seg den midlertidige brukstillatelsen for Brandbu ungdomsskole var i boks.

– Det var en uvelkommen utsettelse vi fikk før helgen, så nå er det veldig godt å kunne si at det i alle fall blir skole på onsdag. Så håper vi det ikke har vært for belastende for skolesektoren, sier prosjektsjefen.

– Mer ryddig nå

Etter en befaring torsdag ble etterlyst en del dokumentasjon, og uten garanti for at tillatelsen ville være på plass til planlagt skolestart, valgte rektor Ragnar Kjøk Solheim å utsette skolestart med to dager.

Det skulle altså vise seg å være tilstrekkelig, for mandag ettermiddag kunne Øvrebotten meddele at tillatelsen var mottatt.

– De som har stått på fredag, lørdag og delvis søndag har gjort en fin jobb. Skolen framstår som mer ryddig, det gjorde den nok ikke på torsdag da befaringen gikk for seg, erkjenner Øvrebotten.

– Har denne sluttspurten resultert i merkostnader for kommunen?

– Dette er arbeid som uansett skulle utføres, svarer han.

Fremdeles arbeid som gjenstår

Det er kommunens byggesaksavdeling som tildeler – eller holder tilbake – brukstillatelser i denne typen saker.

– I byggesaker som dette er kommunen (som byggherre på den ene siden av bordet, red.anm.) en part med plikter og rettigheter på lik linje med private aktører. Vi må stå til rette for byggesaksavdelingen som alle andre og får ingen fordeler i så måte, forklarer Øvrebotten.

– Hva gjenstår før renoveringen av skolen er fiks ferdig?

– Det vil fortsatt pågå arbeid på deler av uteområdet, blant annet bakken ned mot Storlinna. I tillegg skal det jobbet med F-fløyen (frittstående bygg som tidligere blant annet har blitt brukt som gymsal, red.anm.) ut september. Dessuten er det tenkelig at det vil komme en håndverker eller tre innom andre deler av skolen for å rette på ting i oppstarten, men det tilstrebes at dette skal forstyrre elevene minst mulig, sier prosjektlederen.

Artikkeltags