Anne Amalie (15) fikk prisen for årets kjole på nyttårsballet: - Jeg har kjent på kjolepresset

KJOLEPRESS: Sofie Nordberg og Anne Amalie Nymoen har brukt lang tid på å finne ut hva slags kjole de skal ha på nyttårsballet.

KJOLEPRESS: Sofie Nordberg og Anne Amalie Nymoen har brukt lang tid på å finne ut hva slags kjole de skal ha på nyttårsballet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Anne Amalie Nymoen (15) og Sofie Nordberg (15) har kjoler for til sammen 2800 kroner. Men det kunne vært enda dyrere.

DEL

Torsdag kveld var det duket for nyttårsball på Brandbu ungdomsskole. Spektakulære kjoler og flotte dresser var stikkordene. Anne Amalie Nymoen fikk prisen for årets kjole.

Skreddersydd kjole

– Det er klart jeg har kjent på kjolepresset. For oss 10.-klassinger er nyttårsballet noe vi har sett fram til siden vi begynte på ungdomsskolen, forteller Anne Amalie.

Den uskrevne regelen er at det kun er 10.-klassingene som skal bruke lange kjoler på nyttårsballet.

– Jeg har brukt lang tid på plukke ut kjole. Den jeg har på nå er skreddersydd og kostet meg 1300 kroner. Jeg kunne fint brukt mer penger på kjole, men jeg synes denne var veldig fin så da spiller det ingen rolle hvor mye den koster, sier Anne Amalie.

Sofie Nordberg har også brukt lang tid på å bestemme seg for hva slags kjole hun vil ha.

– Denne kjolen kostet egentlig 5000 kroner, men jeg fikk den for 1500 fordi jeg kjente hun som solgte den, forteller hun.

Tar ikke av

Til tross for at jentene kjenner på kjolepresset selv, synes de ikke at det tar av.

– Så lenge kjolen er fin så er det ingen som tenker over hvor mye den koster. I motsetning til mange andre steder så er det heller ikke slik at vi kommer i limousin til skoleballet. Det blir for dumt. Vi blir kjørt av foreldrene våre, sier Sofie.

Ball for første gang

For 8.-klassingene var det stor spenning rundt kvelden, men ikke på grunn av kjolevalget.

– Dette er vårt første nyttårsball. Det er både skummelt og morsomt. Vi var litt nervøse for hvem vi skulle få som kavaler, men det ordnet seg bra, sier Sara Regine Ottesen (13) og Tuva Nybakke 813) og titter bort på Joakim Sæther Bamber (13).

Han var så heldig å få to fine jenter som følge.

– Det er gøy å være på nyttårsball. Jentene er veldig fine, sier Joakim Sæther Bamber fornøyd.

En som imidlertid skilte seg ut var Iver Daniel Bålerud Grimsbø. Han ankom ballet i kjeledress og caps.

- Siden jeg går i 10. klasse er det mitt siste år med nyttårsball. Jeg tenkte derfor at  jeg ville skape litt ekstra oppmerksomhet med antrekket. Til nå har jeg fått mange positive kommentarer, sier Iver Daniel Bålerud Grimsbø.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags