Durim er tilbake på banen

SNART KLAR: Durim Muqkurtaj er snart tilbake for Hønefoss BK etter flere måneder med opptrening. Her i aksjon mot HamKam under en 1. divisjonskamp i fjor. Arkivfoto: Rune Pedersen

SNART KLAR: Durim Muqkurtaj er snart tilbake for Hønefoss BK etter flere måneder med opptrening. Her i aksjon mot HamKam under en 1. divisjonskamp i fjor. Arkivfoto: Rune Pedersen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

BRANDBU: Den 25. juli i fjor smalt det i kneet til Brandbumannen Durim Muqkurtaj. Fremre korsbånd var skadet.

Ni måneder senere er han snart klar for seriestart. I første omgang på Hønefoss BK sitt andrelag i 4. divisjon, men 21-åringen håper å prøve seg på A-laget i løpet av vårsesongen.

Alternativ trening

Han ble operert den 9. september. Siden den gang har treningshverdagen handlet om styrke, stabilitet og balansetrening. Fra januar har han løpt mye på tredemølle. De siste ukene har han prøvd seg på trening med Hønefoss sitt A-lag.
– Jeg er med på formasjonstrening og pasningsspill, og holder meg foreløpig unna kontakt og dueller, sier Durim.
"Jeg håper at den psykiske biten skal gå greit.
Durim Muqkurtaj
Tilbake i trening etter skade
Selv om legene sier at korsbåndet ofte kommer forsterket ut av en slik operasjon, tror han den største utfordringen kan bli å gå 100 hundre prosent inn i duellene.
– Jeg håper at den psykiske biten skal gå greit, sier mannen som spilte mer eller mindre fast på vårsesongen i fjor.
Også etter trenerskiftet fikk han innhopp.
– Jeg skulle spille fra start mot Ullensaker/Kisa to dager før jeg ble skadet på trening, sier Muqkurtaj.

Ingen HBK-krise

Selv om Hønefoss BK ligger sist på tabellen i OBOS-ligaen med tre poeng på seks kamper, føler han at stemningen i laget er bra.
– Jeg trives godt med trenerne og føler at det legges det ned en veldig god jobb på feltet. Et par seirer vil gjøre mye for selvtilliten i laget, sier brandbumannen.
Han roser klubben for god oppfølgning fra fysioterapeut og andre under skadeperioden.
– Jeg har trent mer eller mindre hver dag, og har lært mye om min egen kropp og hvilke grenser jeg kan presse.
– Hva med din framtid i HBK?
– Jeg har kontrakt ut denne sesongen, og håper selvsagt på ny til høsten. Vi spiller med tre stoppere (3:5:2) denne sesongen, så sjansen for spilletid på A-laget bør være til stede. Men først må jeg bli hundre prosent frisk. Bare det er en seier for meg nå, sier Durim Muqkurtaj.

Artikkeltags