BRANDBU: Det er tredje året på rad Landsbyen Brandbu 2020 deler ut prisen Årets Landsbyfrosk. Prisen skal deles ut til en person som har tatt en froskehopp framover for Brandbu.

Leder Morten Christian Mo mener årets vinner er en svært verdig mottaker av prisen, som ble delt ut i festivalteltet lørdag ettermiddag. Der var det anslagsvis 700 mennesker til stede.

Stort potensial

– Hun har gjort veldig mye for bygda de siste årene, som eier av bygningsmassen ved Augedal Bro. Jeg så tidlig at denne bygningsmassen hadde stort potensial, og jeg er imponert over måten hun har tatt tak i ting og fått stedet til å utvikle seg på, sier Mo.

Han legger til at det stadig dukker opp butikker på torget.

– Hun er en svært verdig mottaker av prisen i år, sier han.

Mo er også imponert over måten Brandbu & Omegn Handel og Næring har laget liv i gatene på.

– Det gleder oss veldig at de har laget denne oktoberfesten på en så forbilledlig måte. Det skaper stort liv i gatene her, sa Mo.

Tine Resset var veldig glad for å få prisen Årets Landsbyfrosk.

– Det er selvsagt veldig inspirerende å få denne prisen. Det gir et driv til å fortsette å jobbe for å utvikle stedet, sier Resset.

Tro på Brandbu

Hun legger til at hun ikke driver med det hun gjør for å få priser.

– Det er et ønske om å få ting til å gå her i Brandbu som driver meg. Jeg ønsker å skape noe på et sted jeg har stor tro på. Når det er sagt er det jo veldig hyggelig å bli satt pris på med en slik utmerkelse, sier Resset.

Før prisen ble delt ut holdt Knut Lehre en tale til de frammøtte. Trolig den siste som ordfører i Gran. Han var svært imponert over det man har fått til i Brandbu med oktoberfesten.

– Det er moro å se at det er så mye folk her nå også. Fredag kveld var jeg i et fullsatt telt. Her blir det skapt gode møteplasser, og jeg er opptatt av at det finnes slike møteplasser. I tillegg trekker det mange tilreisende hit, og det er spesielt bra for handelsstanden her. Jeg håper dette blir en tradisjon, sier han.