– Det er en helt utrolig følelse, fortalte mannen til Pantelotteriet.

Mannen, som er i slutten av 50-årene, ønsker å være anonym.

– Samboeren og jeg skulle bare på butikken for å handle de lokale wienerpølsene fra slakteren. Så hadde jeg med en pose tomflasker, som jeg brukte i Pantelotteriet slik jeg alltid gjør, sier han.

Så kom fanfaren fra panteautomaten, men han trodde ikke det var noen særlig stor gevinst.

Nå blir det bobil!

– Jeg har vunnet 50 og 100 kroner mange ganger, og 1000 kroner to ganger. Men da jeg så alle nullene, ble jeg helt skjelven, forteller han.

Han gikk rett bort til samboeren og spurte om de skulle kjøpe bobil. «Har vi råd til det da?», lurte samboeren på. «Ja, ta en titt på denne lappen», svarte den heldige vinneren. Da ble det stille lenge.

– Hun kunne nesten ikke tro det. Men til slutt skjønte hun at vi hadde blitt millionærer, forteller mannen, som synes det hele er både svært overraskende og veldig moro.

Kjøre til Nord-Norge

Torsdag kveld ble det feiring med gode venner. Og planleggingen av bobil-kjøpet har allerede begynt.

– Jeg har lenge drømt om å få se mer av Norge, gjerne Nord-Norge. Da tenker jeg at en bobil hadde vært supert. Begge brødrene mine har det, og jeg har allerede sjekket flere alternativer på nettet, sier pantemillionæren, som nå håper på en svært god sommer.

Butikksjef på Kiwi Brandbu, Erik Raae, synes det er veldig stas at panteautomaten i nettopp hans butikk skulle dele ut en milliongevinst.

– Klart det er artig, og veldig overraskende. Jeg hadde aldri trodd at en av mine kunder skulle være så heldig. Tidligere har det blitt bare småbeløp. Det ble god stemning i butikken og en fin avslutning på dagen da mannen vant toppgevinsten, sier Raae til avisen Hadeland.

Penger til Røde Kors

For Røde Kors har inntektene fra Pantelotteriet blitt svært viktige. I fjor fikk Røde Kors i Oppland 631.000 kroner i støtte fra lotteriet.

I løpet av de ti årene lotteriet har eksistert, har Brandbu Røde Kors fått inn nær 100.000 kroner.

Midlene brukes blant annet til ungdomsarbeid samt rednings- og beredskapsarbeid, hovedsakelig gjennom hjelpekorpset.