Ifølge politiets twittermelding klokka 16: 30 var det ikke fare for spredning til de vogner som har brennbart gods.

Klokka 17:15 la politiet ut en melding om at de hadde kontroll på brannen, men at det vil ta lang tid før det er farbart for annen trafikk fordi togsettet må berges/flyttes.

Det skal være brannfarlige stoffer i minst en av vognene. Det er imidlertid 14 vogner mellom lokomotivet og den nærmeste vognen med stor brannfare. Situasjonen er derfor under kontroll. Både Lillehammer stasjon og Fokkstua stasjon i Dovre er nå stengt for togtrafikk på grunn av brann og strømproblemer.

Det er to tog som er direkte berørt av strømstansen som ble meldt inn klokken 16.09 onsdag.

– Det er strømløst mellom Lillehammer og Fåberg. Vi har folk på stedet som feilsøker, men de har ikke funnet feilen, eller noen prognose på hvor lang tid det vil ta, sier pressevakt Gunnar Børseth i Bane Nor til NTB.

Over én time etter at Bane Nor fikk melding om strømstansen, er passasjerene fremdeles om bord i togene.

– Vi jobber med alternativ transport for alle berørte tog, men vi har ennå ingen konkrete løsninger per nå, opplyser pressesjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy.

Toget er et godstog, og det ble satt i gang undersøkelser for å finne ut om det var eksplosjonsfare. Til VG og Dagbladet opplyser politiet ved 17-tiden at kun lokføreren var om bord da brannen brøt ut, og at han skal være uskadd, skriver NTB.

Det er stengt for trafikk mellom Dombås og Hjerkinn, opplyser Bane Nor til NTB.

Politiet vet foreløpig ikke noe om hva som er årsaken til brannen. Politiets operasjonssentral forteller til GD at lokføreren har kommet uskadd fra hendelsen.