Slukket brann i papp-presse hos Biltema

BRANN: En papp-komprimator (til venstre) hos Biltema tok fyr. Kort veg og rask respons fra brannvesenet gjorde at situasjonen kom under kontroll.

BRANN: En papp-komprimator (til venstre) hos Biltema tok fyr. Kort veg og rask respons fra brannvesenet gjorde at situasjonen kom under kontroll. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Butikksjefen hos Biltema i Gran, Morten Karlsen, kjente røyklukt og fikk varslet brannvesenet.

DEL

Det ble meldt om brann i en papp-presse på Biltema i Gran, melder Brann Innlandet når klokken nærmer seg kvart på ett fredag ettermiddag.

Brannvesenet rykket ut, og fikk raskt kontroll på stedet.

Like før klokken ett opplyses det fra Brann Innlandet at brannvesenet har kontroll på situasjonen. Det var ingen større dramatikk, opplyser vaktleder.

Papp-pressen sto i bygget. Butikksjef Morten Karlsen forteller til avisen Hadeland at han var på lageret da han kjente røyklukt.

– Det kom røyk fra en papp-komprimator vi har utenfor lageret. Jeg fikk varslet en bil med krok og vinsj som fikk dratt papp-containeren ut på plassen og samtidig varslet jeg brannvesenet. Hendelsen førte ikke til noen skader eller konsekvenser ellers. En av årsakene til branntilløpet i pressa kan være «varmgang» i elektronikken som styrer pressa, sier Karlsen.

Han roser Stian Mathisen i Hadeland containerservice for rask hjelp.

– Det var helt avgjørende for at det gikk så bra, sier Karlsen.

Han er glad for at han oppdaget brannen på dagtid og at det ikke skjedde på kveld eller natt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken