Garasjebrann ved Trintom: – Guttestrek som gikk galt

Brann i en vedstabel har spredd seg til en garasje. Brannvesenet har kontroll på brannen.

Brann i en vedstabel har spredd seg til en garasje. Brannvesenet har kontroll på brannen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Dette var en guttestrek som gikk galt, sier politioverbetjent Heidi Staxrud.

DEL

GRAN: Onsdag 29. mars rykket lokalt politi og brannvesen ut på to branner i Gran. Den ene var i en garasje ved Gran ungdomsskole, den andre i en garasje ved Trintom. Politiet har undersøkt om det er sammenheng mellom de to brannene, og har nå konkludert.

– Det er ingen sammenheng. Det er vi sikre på, sier Staxrud til Hadeland.

Angrer veldig

Brannen i en garasje i nærheten av Trintom skole ble meldt til brannvesenet ved 13-tida den aktuelle onsdagen. Det hadde tatt fyr i en vedstabel som spredte seg videre til garasjen som veden var stablet mot.

LES OGSÅ: Politiet mener brannene er påtent

– To gutter i barneskolealder har tent på i en bladhaug. De trodde de hadde slokket flammene, men det har blusset opp igjen slik at brannen har oppstått. Guttene og deres foreldre har vært i samtale med politiet, og guttene er veldig lei seg for det som skjedde. De vil ta kontakt med eieren av garasjen for å bidra til å ordne opp, sier Staxrud.

Hun legger til at de to har lovet å passe godt på hvis de ser andre barn som leker med ild.

– Det er viktig å få presisert at de to guttene ikke har noe med brannen på Gran ungdomsskole å gjøre. Rykter sprer seg fort, og vi mener det er vesentlig at folk får med seg dette, sier Staxrud.

Ønsker fortsatt tips

Brannen ved Gran ungdomsskole ble meldt ved 03.30-tida natt til onsdag 29. mars. Politiet står fortsatt helt uten spor i saken, og ber om tips fra publikum.

– Brannen har startet på nordsida av garasjen. Der sto en del søppelkasser samt krakker. Kriminaltekniker har konkludert med at brannen ikke har oppstått i noe elektrisk. Garasjen har tatt fyr fra utsida, men vi vet ikke om brannen startet i garasjen eller i søppeldunkene, sier Staxrud.

Artikkeltags