To ble siktet etter brannen på Kalvsjø i 2014 - nå er saken henlagt

ANDRE ETASJE: Det brant kraftig i andre etasje og på loftet i bygget.

ANDRE ETASJE: Det brant kraftig i andre etasje og på loftet i bygget.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

KALVSJØ/GJØVIK: - Det er statsadvokatene som har henlagt saken. Det har de valgt å  gjøre på grunn av bevisets stilling. Mer er det ikke å si om den saken, sier politiadvokat hos Innlandet politidistrikt, Trine Hanssen.

Et bolighus på Kalvsjø ble totalskadd i brann 31. januar i 2014. I april i fjor valgte politiet å sikte to personer, en kvinne og en mann, for forsikringssvindel i saken.

Ba om mer etterforskning

Statsadvokat Jo Christian Jordet sendte saken tilbake til politiet måneden etter og etterlyste ytterligere etterforskning.

Tidligere i januar i år fikk statsadvokatene igjen saken på bordet. Deres konklusjon ble altså å henlegge saken.

- Dette er en lettelse

De siktedes advokat, Thorsteinn J. Skansbo, opplyser at henleggelsen er en lettelse. Det opplyser han til Hadeland i en e-post tirsdag.

- Hva betyr det for dem at saken nå er henlagt?

- De kan nå legge denne delen av saken bak seg etter en veldig belastende og lang prosess. De er glade for at deres uskyld i saken endelig er bekreftet også fra politiet, svarer Skansbo.

- Hva er din reaksjon på statsadvokatens beslutning?

- Dette er andre gang statsadvokaten går imot lokalt politis innstilling i saken. I alle fall hvis man skal legge til grunn politiets opplysninger til pressen om at de hadde innstilt på tiltale. Beslutningen er åpenbart riktig i denne saken, og viser betydningen av å ha en objektiv instans til å vurdere tiltalespørsmålet. Når lokalt politi har valgt å lekke sine innstillinger til media medfører beslutningen et nederlag for dem. Dette bør føre til en større varsomhet i forhold til å lekke egne innstillinger til media i andre saker, mener advokaten.

- Hva skjer nå med huset?

- Vi går nå inn i en dialog med forsikringsselskapet, og forventer at selskapet vil legge politiets henleggelse til grunn også i forsikringssaken slik at familien kan få gjenoppbygget huset sitt og få lagt dette bak seg.

Artikkeltags