Gå til sidens hovedinnhold

Bredbånd til Granåsen – og ellers i Gran kommune

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

– Det er ikke bare attraktivt å drive med hjemmeundervisning fra Granåsen uten bredbånd. Det må legges til rette for at bedre nettdekning, for å sikre tilflytting og at unge skal bli boende, sier Karen Marie Wien til Hadeland.

Ja, alt for mange innbyggere i Gran kommune har vært uten bredbåndsdekning. Før kommunen startet det første utbyggingstrinnet i 2017, gjalt det 57 % av innbyggerne.

Akkurat nå satses det på utbygging av mobilt bredbånd i Granåsen; i Vienlinna, Grinilinna, Gammevegen og Gagnumsvegen. I tillegg bygges det ut for Gullerud/Bleiken, Leikvoll, Lynnebakka og Røykenvik. Tradisjonelt fiberbredbånd blir bygd ut til Julibakka, Søndre Ål og Tingelstad. Tilsammen 1356 adresser skal etter planen få bredbånd innen året er omme. Da skal over 90 % innbyggere ha bredbåndsdekning.

Så er det bevilget mer penger til videre utbygging. Det skal startes utbygging for å sikre dekning for Bjonskogen, Kjølvegen, Risbakken/Nordre Ål, Gran sentrum sørvest, Vestre Gran sør og Vestre Gran nord. Planen er at 426 husstander i disse områdene skal få tilgang til bredbånd når Telenor er har gjennomført utbygging i 2021.

Det skal være attraktivt å bo og drive næring i hele Gran kommune, og derfor prioriterer kommunen utbygging av bredbånd.

Kommentarer til denne saken