Gå til sidens hovedinnhold

Brev fra en tom postkasse

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi ble av postverket pålagt å samle våre postkasser på et felles stativ og investerte et betydelig beløp, for at postmannen skulle spare tid og krefter på sin runde. Hva oppnådde vi? Jo, nå skal du høre: For det første kommer ikke posten hver dag og absolutt ikke på de dager lokalavisen kommer ut. Kanskje ikke før dagen etter.

LES OGSÅ: Halvparten av de lokale postbudene må bytte jobb, men Gry Anita (35) får bli: – Å kutte ned er et nødvendig tiltak

Mandagsavisen kommer tirsdag, onsdagsavisen kommer torsdag og fredagsavisen kommer mandag. Er vi heldige, får vi derfor to aviser mandag: Den fra fredagen før og dagens. Det er også det å si at postbudet kjører en runde med reklame, men da må du få stoppet den røde bilen og spørre sjåføren om han tilfeldigvis skulle ha med seg avisen. Hvis så er tilfelle, får du avisen ved å oppgi navn og adresse. Men det krever en del årvåkenhet og du må holde deg ved vinduet fra klokka elleve og utover.

Les også

Bente (53) er ofte på besøk når du sover: – Jeg har hatt denne jobben i 24 år, men ikke vært borte én eneste dag

Postbilen farer nemlig forbi postkassene våre for å komme til naboen, som fremdeles får posten til gards. Eller du har forbannet deg på at i dag skal avisen i hus og du setter deg fullt påkledd ved vinduet tidlig om morgenen for å passe opp det motoriserte postbud. Få avisen med bud, sa du? Det har vi prøvd et halvt år og er ikke enkelt å få til, selv om budruta stopper 400 meter nedenfor. Ifølge avisen Hadeland, må den saken avgjøres av Samferdselsdepartementet og vil ta tid. Det tror vi så gjerne. Vi har fersk erfaring med samferdsel!

På tråden: – Takk til avisbud og postbud

Kanskje må vi vente på samferdselsministeren som skal se på geografien og postkassene? Han har jo vært i strøket før! Men alt dette, samlet i dype sukk fra en ny og lite brukt postkasse, skulle ha vært unødvendig og var ukjent for det gamle postbudet, som gikk til fots. Og kanskje ikke gammelredaktøren ligger helt rolig i sin grav heller?

Kommentarer til denne saken