Gå til sidens hovedinnhold

Bronsebukkene klare til kamp

I fjor måtte sterke krigere og modige kvinner og barn gi tapt for koronaviruset som viste seg umulig å drepe med spyd og sverd.

Ditt Hadeland

Men i år kvesses piler og spyd på ny for å virkeliggjøre et møte med fortida på Hadeland folkemuseum 11.–15. august.

– Vi legger mye innsats i å sørge for at publikum og aktører skal være trygge, forsikrer produksjonsleder Kristin Friborg, og følger nøye med på aktuelle koronaregler.

– På grunn av avstandsregler blir tribuneanlegget utvidet, samtidig som vi legger ut færre billetter enn vanlig, så folk må være raske med å sikre seg plass, understreker hun.

LES OGSÅ: Tor Ingar (46) hadde tre prosjekter på gang i USA – så kom koronakrisen: – Det er hyggelig at jeg begynner å bli lagt merke til

Nye takter

Spillet om bronsealder-funnet på Grindvoll har gjennomgått mange endringer gjennom åra, både i innhold og scenisk uttrykk. Komponist Tor Ingar Jakobsen sørger for det musikalske, mens Hanne Brincker har sikker hånd med regien i årets spill. Tallrike aktører og medhjelpere, med ungjenta Ragna i spissen, vil også være klare til innsats når spillet blåses i gang 11. august.

– Hvis det er noen som har lyst til å være med på scena eller som medhjelpere, er det bare å ta kontakt. Dere er hjertelig velkomne, både barn og voksne, hilser Kristin Friborg, og forteller at for å være på den sikre siden ønsker de seg ei jente til i rollen som Ragna. Ta kontakt.

LES OGSÅ: Bronsebukkene er tilbake på plass neste år

Sulteforet

– Med denne oppsetningen ønsker vi å gi vårt bidrag til at det rike kulturlivet på Hadeland kommer i gang igjen, sier Jon Skeie, styreleder i Hadeland Teaterlag som er produsent for spillet.

– Vi er sulteforet på kulturaktivitet etter lang tids nedstenging, så jeg vil tro behovet for å se og høre levende teater er stort hos mange, fortsetter han.

– Ikke minst er det god plass og praktfull natur på spillplassen på museet, noe som kan forsterke den gode opplevelsen.

Altså ingen grunn til å nøle med å skaffe billetter til Bronsebukkene på Hadeland Folkemuseum.

Les også

Julirekord i antall besøkende - Andrea (31) og medarbeiderne har ennå ikke satt sluttstrek

Kommentarer til denne saken