Gå til sidens hovedinnhold

Folk strømmer til Brovoll for perfekt skiføre

Artikkelen er over 4 år gammel

Søndag blir det satt opp skibusser fra Oslo til Hadeland.

– I jula har det vært helt vilt mange skiløpere her. Folk har nesten gått i kø. De kommer fra Romerike, Hadeland, Ringerike og Oslo. Vi har til og med hatt skiløpere fra Sørlandet og Østfold, forteller løypebas Jarle Jensen til Romerikes Blad.

Ryktene om flere mil med perfekte skiløyper har spredd seg. På de mest trafikkerte dagene er parkeringskapasiteten på Brovoll sprengt, og Lunner Almenning er i gang med å doble den med en ny og større parkeringsplass.

– Hvis du ønsker å gå på ski, er dette stedet å dra til, hvis man befinner seg i lavereliggende strøk, sier Jensen.

Landslagsløpere

Ifølge Romerikes Blad er Therese Johaug observert i løypene mens hun har holdt på med bakketrening. Landslagsløper Hans Christer Holund drar til Brovoll for å trene. Det samme gjør Tord Asle Gjerdalen og Thomas Alsgaard.

– Helt nord i Romeriksåsen pleier det å være veldig snøsikkert. Nå er det nesten bare is. Men vi begynte tidlig med å lage såle av den snøen som kom i slutten av oktober, sier Jensen til avisen.

– Dessuten er skogsbilveiene godt vedlikeholdt med god drenering. Da trengs det ikke så mye snø før vi kan kjøre løyper, sier løypebasen, som innrømmer at de har brukt mye tid på å få trikkeskinnene så fine.

Tirsdag denne uka startet de med egen snøproduksjon på Brovoll. Nå produseres det snø 24 timer i døgnet, og snømengden vokser stadig.

– Fram mot helga vil området for skilek være preppet og klart for lek for både store og små. Skiløypene langs vegen er flotte og vel preppet. Fra og med denne helga og utover vinteren vil det også være servering lørdager og søndager, forteller bestyrer i Lunner almenning Johnny Gangsø.

LES SAKEN: Nå går snøkanonene for fullt

Artikkelen fortsetter under bildet

Skrytevideo hos Skiforeningen

Med sol og minusgrader både lørdag og søndag, ligger alt til rette for ei travel helg på Brovoll. I tillegg la Skiforeningen ut en video på sin Facebook-side torsdag kveld som viser fornøyde skiløpere og løypebas Jarle som skryter av forholdene.

SE VIDEOEN UNDER

 

Allerede fredag morgen var videoen vist over 19.000 ganger, og den har fått en drøss med kommentarer fra skiløpere som skryter av forholdene på Brovoll og av jobben Skiforeningen gjør med løypekjøring.

Søndag setter Skiforeningen opp egen skibuss både fra Oslo S og Sognsvann tur/retur Brovoll, slik at skiløpere i Oslo kan få teste ut silkeføret helt nord på Romeriksåsen.

Kommentarer til denne saken