Gå til sidens hovedinnhold

Ta dere en kaffekopp

Artikkelen er over 6 år gammel

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Det hadde vært fristende å si; Ta dere en bolle. Men det hadde vært nedlatende, og uten respekt for den lange og krevende prosessen som har vært fram til nå. Derfor formulerer vi oss litt penere. Saken det handler om er skytebane i Lunner. Og status i saken akkurat nå er litt farsepreget.

De som har fulgt saken om skytebane i Lunner vet at vi snakker om en forestilling med svært mange akter. Arbeidene med å finne alternativer til banen på Kjevlingen startet i 2006, og valget falt på nettopp Kjevlingen. I 2012 valgte kommunestyret å gå bort igjen fra Kjevlingen. Skytterlaget klaget, og fikk medhold i 2013. Grunneiere klaget, og fikk medhold hos fylkesmannen.

I fjor vurderte et kommunalt skytebaneutvalg Brovoll som det beste alternativet. Skytebaneutvalget skulle lagt fram en rapport om lokalisering i september i fjor, men rapporten er ikke ferdig.

Og endelig i mars i år ble skytebaneutvalget, skytterlaget og Lunner Almenning som forvalter Brovoll enige om å møtes for å avklare mulighetene for bane på Brovoll. Og det er dette møtet som fortsatt ikke er avholdt. Skytebaneutvalget venter på en avklaring fra Lunner Almenning. Og Allmenningen vil ikke si noe om sin holdning før skytebaneutvalget har sin rapport klar.

Lunner Almenning og skytebaneutvalget er uenige om vegen videre

Det må være lov å anmode partene om å treffes. Om ikke annet for å ta en kaffekopp sammen for å se hva som må til for å komme videre. Innafor ei tidsramme, og ei kostnadsramme, som er til å leve med. Om ikke må kommunen snart avrunde sitt engasjement, og være ærlige på at de ikke klarer å bidra til at det blir avklaring rundt ny skytebane i Lunner. Slik ser det i hvert fall ut utenfra.

Kommentarer til denne saken