Gå til sidens hovedinnhold

- Partene må møtes

Kommunestyret om skytebane på Brovoll:

Artikkelen er over 6 år gammel

Utvalget som har forsøkt å få til ny skytebane for Lunner skytterlag, uttrykte stor frustrasjon i torsdagens kommunestyremøte.

ROA: Elin J. Skovly (Ap) og Halvor Bratlie (Sp) er to av tre medlemmer i ad hock-utvalget som er satt ned for å se på skytebane-situasjonen. Begge to var på talerstolen.

Døra smalt igjen

- I møtet med allmenningen og skytterlaget i mars, følte jeg at vi var på glid. Så smalt døra igjen, sa J. Skovly. Hun oppfordret til at den politiske ledelsen i kommunen sammen med rådmannen om å møte allmenningen for å se på kartet om det er andre muligheter enn Brovoll.

- Det står i vårt mandat at vi skal ha to alternativer - nå har vi bare ett (Brovoll, red. anm.), og nesten ikke det en gang, sa hun og uttrykte et håp om at det er mulig å finne en løsning og at det er synd hvis Lunner skytterlag skal gå nedenom og hjem fordi partene ikke greier å finne en løsning.

Konsekvensutredning

Noe av utfordringen for skytterlaget er at det kreves konsekvensutredning (KU) for å etablere en skytebane. KU koster mye penger, penger ingen har lyst til å legge på bordet før allmenningen har sagt ja eller nei til at det kan være aktuelt med skytebane på deres grunn.

Dette var litt av bakgrunnen til at Venstres Ulf Rogneby først foreslo å bevilge 500.000 kroner til KU. Etter mislykket forsøk på finne inndekning for pengene, trakk han forslaget.

Kommunestyrets flertall stemte for det redigerte forslaget til ad hock-utvalget om at partene, pluss ordfører og rådmann må møtes på nytt. Dialogen skal avklare hvordan skytterlaget og allmenningen i fellesskap kan gjennomføre nødvendig KU og planarbeid. 3. september skal kommunestyret orienteres om konklusjonen. Høyres Kristin Myrås og Iver Frøslie stemte for det opprinnelige forslaget der det sto klart at nå skal Brovoll velges.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.