Randselva bru, som er under bygging, blir en del av den nye E16 mellom Olum på Jevnaker og Eggemoen i Ringerike.

Det skriver Ringerikes Blad.

Det er bruken av denne byggemetoden og et tverrfaglig samarbeid som gjør at de ender opp med å få førsteprisen i hovedkategorien «beste internasjonale BIM-prosjekt», samt beste «BIM-modell innenfor infrastruktur» og Skandinavias beste «BIM-prosjekt», skriver tidsskriftet Byggeindustrien.

130 nominerte

BIM står for «Bygningsinformasjonsmodellering», og det skal ha vært 130 prosjekter fra 36 ulike land som var nominert til årets «Tekla Global BIM Awards». Tekla leverer programvaren, som gjør det mulig å bruke denne byggemetoden.

– Det er klart det er stas å vinne. Her konkurrerer vi mot alt fra store stadioner og sykehus, til berg og dalbaner, forteller BIM-utvikler Øystein Ulvestad i Sweco til fagtidsskriftet Byggeindustrien.

Komplisert og stort

Programvaren har ifølge pressemeldingen hjulpet ingeniørene å overkomme utfordringene relatert til bruas kompleksitet, slanke design og tunge forsterkningene.

– Randselva bru, i særskilt grad, viser effektiviseringen som man kan få gjennom parametrisk modellering og tverrfaglig samarbeid, sammen med kreativiteten og de strukturelle mulighetene som modelleringsteknologien bringer til utrolig kompliserte og store prosjekter, sier Aarni Heiskanen i en pressemelding.