Kjettingløs skolebuss ble stående to ganger i samme veg

Første gang: Denne bussen har sklidd av Movegen to ganger i dag. Leserfoto: Cicilie Røislie

Første gang: Denne bussen har sklidd av Movegen to ganger i dag. Leserfoto: Cicilie Røislie

Artikkelen er over 3 år gammel

Like etter at bussen kom seg opp på vegen igjen, ble den stående på hålka igjen.

DEL

Vanskelig føreFørst skled skolebussen med 15 elever ombord av Movegen like før klokka halv ni da den måtte stoppe for en forankjørende bil. Etter en stund klarte sjåføren å komme seg videre, men bussen skled mot et gjerde slik at det ble skader på både buss og gjerde. Og det tok ikke lang tid før det gikk galt igjen.

Bare noen få hundre meter lenger opp i Movegen møtte den en annen skolebuss, også den med elever i.

– Det er smalt og bratt her, og da bussene la seg ut for å komme forbi hverandre, ble begge stående. Det er ekstremt glatt her, spesielt på vegskuldra. Men strøbilen kommer akkurat nå, forteller daglig leder i Nettbuss Hadeland, Pål Arne Sangnæs.

Politiet ble tilkalt, og det samme ble mannskap fra verkstedet til Nettbuss.

– Ingen av disse to bussene hadde kjetting, men vi driver og legger på det nå, sier Sangnæs, som ikke har fått melding om flere utforkjøringer på morgenkvisten.

Store forsinkelser på glatta

Nettbuss melder om store forsinkelser tirsdag morgen.

– Føret er utfordrende, for å si det mildt. De fleste av bussene våre må kjøre med kjetting, så det går i 40 kilometer i timen. Da blir det store forsinkelser, nær overalt, forteller Sangnæs.

– Hvordan er vegene?

– Det er helt sikkert noen som ikke er strødd ennå, men det er nok en umulig oppgave å rekke over alt. Vi har ikke kansellert noen ruter, men det er noen få plasser vi ikke har fått kjørt innom. Vi har omdirigert noen busser, og vi har blant annet slitt med å komme opp ved Ris i Gran. Generelt er det nok bedre føre sør i dalen enn nord. Det er bedre i Lunner, der det har snødd og sluddet, enn i Gran, hvor det regner, sier Sangnæs.

– Vi er snart ferdig med skolekjøringa, og da roer det seg litt ned. Bussene vil nok gå tilnærmet normalt, men det blir nok forsinkelser utover dagen også, forteller han.

Artikkeltags