Bobilmesse trakk lokale folk til Mohagen

SPISEPLASSEN: Selger Ole Sigurd Marthins og markedsansvarlig Mari Marthe Rækstad vise fram folkefavoritten Solifer Camp 733.

SPISEPLASSEN: Selger Ole Sigurd Marthins og markedsansvarlig Mari Marthe Rækstad vise fram folkefavoritten Solifer Camp 733.

Artikkelen er over 4 år gammel

Caravanmesse hos Mohagen Bil trakk 500 personer forrige uke. 22 biler ble solgt i løpet av dagene. Tre av disse var bedriftens nye og egendesignede variant.

DEL

JAREN: Torsdag, fredag og lørdag forrige uke sto bobiler på rekke og rad både ute og inne hos Mohagen Bil. Det var tid for den årlige caravanmessa.

– Vi har hatt om lag 500 mennesker innom i løpet av de tre dagene. Det er vi fornøyd med, sier Mari Marthe Rækstad, markedsansvarlig hos Mohagen Bil.

Hennes inntrykk er at flere hadelendinger har vært innom messa enn tidligere år.

Lanserte ny bobil

Torsdag kunne Mohagen Bil presentere en helt ny bobil for messegjestene. En bil bedriften har designet i samarbeid med bobilleverandøren Solifer, kalt Solifer Emotion.

– Bilen kommer i to prisklasser og den er spesielt designet for nordiske forhold, forklarer Rækstad.

Hun legger til at bilen ble godt mottatt under messa. Av de til sammen 22 enhetene som ble solgt i løpet av messedagene, var tre av typen Solifer Emotion.

Folkefavoritt

Rækstad viste fram to bobiler i ulik prisklasse til avisens utsendte. Folkefavoritten Solifer Camp 733 som ligger fra rundt 800.000 kroner, og den mer eksklusive Hymer B Premiumline 708. Sistnevnte koster fra om lag 1,3 millioner kroner.

– Begge bilene er perfekt for to til fire personer. Det du får ekstra med Hymer-varianten er at senkesengen er elektrisk og ikke manuell, den har større plass, panoramavinduer og har generelt en mer eksklusiv finish, forklarte Rækstad.

– Hvem kjøper bobil?

– Bobil er ikke kun for pensjonister, det er helt sikkert. Stadig flere småbarnsfamilier kjøper bobil. Gjerne familier som er litt sporty, glad i friluft og som ønsker å være mobile ute på tur.

I tillegg til bobiler, brukte og nye, var det satt fram en rekke diverse ekstrautstyr som kan være kjekt å ha til bobilen. Som markise og telt. Rækstad forklarte at det er lurt å pakke lett.

– For eksempel kan det være praktisk å ha kjøkkenutstyr som er sammenleggbart slik at det ikke tar så stor plass. Eller hva med et lite bord som man kan ta av topplata slik at det kan brukes som en liten stol i stedet? foreslo hun.

Vurderer bytte

Torstein og Wenche Skjaker fra Jaren var to av dem som besøkte messa lørdag. Ekteparet har vært bobileiere i tre år, men vurderer nå å bytte til en nyere bil. De dro derfor innom Mohagen Bil for å sjekke utvalget.

– Det har skjedd litt på bobilfronten siden vi kjøpte sist, påpekte Torstein Skjaker.

Han og Wenche fortalte at både de og barna har brukt bobilen mye.

– Vi ferierer en god del med bobilen, for eksempel tar vi den med på helgeturer inn på skauen. Vi trives veldig godt med den friheten det er med en bobil. Det er som å ta med seg hytta alle steder en vil dra, slo ekteparet fast.

Tips fra lokale campere

IVRIGE CAMPERE: Roar Øyan (t.v.) og Knut Henriksen sto på stand for Norsk bobil og caravan club. I løpet av lørdag hadde de vervet to nye medlemmer.

IVRIGE CAMPERE: Roar Øyan (t.v.) og Knut Henriksen sto på stand for Norsk bobil og caravan club. I løpet av lørdag hadde de vervet to nye medlemmer.

To lokale og engasjerte bobil-campere på messe var Roar Øyan og Knut Henriksen. De to sto på stand for den lokale foreningen til Norsk bobil og caravan club lørdag.

– Det er lett å komme seg rundt med bobil. Den står ferdig pakka på gårdsplassen, sa Øyan.

Han og Henriksen ga gjerne tips til nybegynnere.

– Det kan være en fordel å leie før man kjøper. For å finne ut hvilke løsninger som passer en. Det er stor forskjell på innredningen i bilene, forklarte de to.

– Hva er viktig å huske på når bilen først er på plass og en skal ut på tur?

– Vektgrensa må passes på. Pakk lett og sjekk lasteevnen til bilen, svarte duoen.

De legger til at et sykkel er et greit hjelpemiddel å ha med seg. Gjerne elsykkel.

– Når bilen er satt opp blir det tungvint å pakke alt ned igjen for å ta en tur på butikken. Da er elsykkel genialt, sa Henriksen.

Duoen ga videre tips om hvor det er fint å reise med bobil.

– Først og fremst er det mye fint å se i Norge, for eksempel i Lofoten. Ellers har Sverige mange fine bobilplasser og det er ellers godt tilrettelagt for bobiler nedover i Europa.

Artikkeltags