Gå til sidens hovedinnhold

Chihuahua (!) stoppet toget på Gjøvikbanen

Artikkelen er over 1 år gammel

Du har kanskje hørt om bikkja i bakken? Nå har Gjøvikbanen fått sin egen «bikkja i sporet».

Flere togpassasjerer Hadeland har vært i kontakt med forteller at toget fra Oslo til Gjøvik ble kraftig forsinket på Roa onsdag ettermiddag. Grunnen var rett og slett en hund i skinnegangen.

– Jeg sitter på toget mellom Roa og Lunner. Vi har en bikkje som ikke lar seg fange eller jage. Det er en chihuahua, skriver en leser.

– Mellom Roa og Lunner gikk den foran toget lenge, og personalet prøvde å fange den et par ganger, opplyser en annen leser lattermild.

Forsøkte å fange den

Det er tydelig at de ansatte på det nevnte toget på Gjøvikbanen ikke fikk fatt i den raske, lille hunden.

Klokka 18.40 ringer Nina Marthins Hanssveen til Hadeland og forteller at hun og mannen også har vært på hundejakt i kveld.

- Da vi så toget stoppet så trodde vi først det var et rådyr som var påkjørt. Det skjer jo av og til. Men så oppdaget mannen min at det var en bikkje som fløy langs sporet, sier Hanssveen som bor i Saltsyregutua.

Etter at toget hadde passert, så kom de seg ut for å forsøke å fange den lille hunden.

- Vi fløy langs jernbanelinja, men det var ikke lett å få tak i den. Den løp fra den ene til den andre siden. Vi forsøkte å signalisere til det neste toget som kom, men det sakket ikke farten, sier Hanssveen.

Hun og mannen måtte til slutt gi opp søket, men sier at hunden sist ble observert i retning Roa stasjon i 18.30-tiden onsdag.

Kraftig forsinket

Vy sin oversikt over om togene er i rute, så ser vi at toget som skulle ankommet Gran klokka 17.15, ikke var fremme før klokka 17.54. Dermed tok turen fra hovedstaden til Gran 1 time og 42 minutter i stedet for planlagte 1 time og tre minutter.

Forsinkelsene har også forplantet seg til de neste avgangene, så det kan være greit å sjekke Vy sine nettsider dersom du tar tog med Gjøvikbanen onsdag kveld.

Modig hund

Ifølge nettsiden til Norsk Kennel Klub (KNN) er chihuahua er en gammel hunderase som noen mener nedstammer fra meksikanske Toltec-hunder som levde på 800-tallet. Hunderasen har fått sitt navn etter det meksikanske distriktet Chihuahua, der man regner den for å ha oppstått.

– Chihuahua er opprinnelig avlet som en vakthund. Den framstår som kvikk, våken, livlig og meget modig, skriver NKK og sistnevnte er neppe vanskelig å være uenig i etter at hunden ikke skvatt unna da toget kom.

Videre på nettsiden står det:

– Rasen er ikke på langt nær så skjør som enkelte tror. Den er svært livlig og relativt selvstendig. Den er også lettlært og enkel å håndtere.

Mon tro om konduktørene på Gjøvikbanen mener det samme ...

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.