Gå til sidens hovedinnhold

«De Rødes Profitører»

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå for tiden er det på mote å snakke om samfunnets profitører, nevnt som velferdsprofitører. Det å tjene penger er en uting, og en skam for noen. Det er barnehager, sykehjem og private helseforetak som får gjennomgå i denne valgkampen. På dette feltet skal vi ikke ha mangfold, de private aktørene skal vekk, og helsediktaturet skal innføres slik som det var før. Moxnes har flere ganger sagt i valgkampen «Still deg i køa».

Han kunne jo sagt «still deg i køa å bli der». Er gammel nok til å huske at vi ble der før ja. Men dette med velferdsprofitører ja, det med mat for meg er også velferd. Da må vi selvfølgelig legge ned private dagligvarebutikker. Vi bruker jo i livet mer penger på mat enn helse, i hvert fall de fleste av oss. Velferd for meg som bor langt ute i villmarka er jo bil.

Private velferdsprofitører må jeg bruke for å få reparert bilen. Har hus også jeg, må bruke private velferdsprofitører som private rørleggere, snekkere, og elektrikere. Skulle det være lov å profittere på dette da? Skulle vi ha innført forbud mot å drive forretning og bedrift kanskje? Skulle alt være styrt fra Staten kanskje? Hadde det vært en fin ting? Det er jo faktisk ganske mange land i verden som har prøvd dette, og ingen, absolutt ingen land har klart å få til et godt liv for folkene, bortsett fra Eliten da, de velter seg i luksus, også i Nord Korea.

Så, Moxnes, hva synes du om de velferdsprofitørene jeg kommer borti da?

Kommentarer til denne saken