Bygdelistas hersketeknikker

Hersketeknikker: – Å framheve seg sjøl på bekostning av andre, ser dessverre ut til å være Gran Bygdelistes retorikk, skriver Anne Marte Skari. Arkivfoto

Hersketeknikker: – Å framheve seg sjøl på bekostning av andre, ser dessverre ut til å være Gran Bygdelistes retorikk, skriver Anne Marte Skari. Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Anne Marte Skari Hersketeknikker har alltid vært en del av politikken. Å framheve seg sjøl på bekostning av andre, ser dessverre også ut til å være Gran Bygdelistes retorikk.

Slik styres velgernes oppfatning av både Bygdelista, andre partier i kommunen og kommunen som organisasjon.

Å få andre til å framstå som uvitende, dumme og kunnskapsløse ser ut til å være det Bygdelistas representanter forsøker, når de kaller vedtak som de sjøl har stemt mot som for eksempel «dyre og dårlige», og sine egne som «gode».

Når representanter for andre partier og lesere av avisen Hadeland påpeker at ordføreren gjør feil, bagatelliseres og latterliggjøres det som «Fjollete kritikk som skygger for mye viktigere saker».

Oppslaget i lokalavisen om ordførerens feil karakteriseres som «Skandaleoppslag».

Flomvollene som skulle bygges i Brandbu ble gitt navnet «Berlinmuren», og kommunens hjemmeside kalles i et facebookinnlegg for «gjemmeside».

Ordfører Westhagen uttalte til Hadeland i januar i fjor følgende: «I motsetning til de andre partiene som har sentrale føringer, står Bygdelista friere. Vår ideologi er sunn fornuft.»

Klarere kan vel ikke en kommende ordfører si at den sunne fornuft har avgått ved døden i andre partier.

Bygdelista liker ellers å ta æren for vedtak som flere partier faktisk har arbeidet og stemt for. For eksempel var Senterpartiet en tydelig motstander av sykehjem på Morstadmyra.

LES OGSÅ: Respekten I politikken og respekten FOR politikken – to sider av samme sak 

I alle de åra jeg har drevet med politikk, 12 av dem i kommunestyret i Gran, har jeg vært motivert av at jeg har brukt fritida mi til noe positivt og viktig for lokaldemokratiet og fellesskapet. Riktig glad har jeg vært når vi har hatt konstruktive politiske debatter, gitt og tatt og fått til noe sammen i respekt for hverandre og folk i bygda. Alle vil vi jo det beste for innbyggerne våre, om vi enn ikke alltid i utgangspunktet er enige om vegen fram til målet.

Trist blir jeg derfor når jeg opplever at noen bruker makta de har fått til å framheve seg sjøl ved å rakke ned på andre. Det skranglende samarbeidsklimaet i politikken i Gran har vært et tilbakevendende tema, og ordfører Westhagen brukte sin tiltredelsestale i oktober til å mane til et godt samarbeid. Mon det.

«Store ord og flæskefett sitter itte fast i hærsen,» sa far min.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.