Gå til sidens hovedinnhold

Nominasjon i Oppland Senterparti

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Gjennom mitt politiske virke i Senterpartiet, både på kommunenivå, som fylkesleder og sist, men ikke minst som fylkessekretær i fjorten år, har jeg møtt mange hyggelige og dyktige personer.  En av disse er Anne Tingelstad Wøien.  Første gang vi møttes var hun er aktiv og interessert Senterungdom.  I 1989 ble hun skolepolitisk sekretær for Senter-ungdommen og hun ble leder i Oppland Senterungdom i 1990.

Nominasjonskamp i Senterpartiet 

Anne er utdannet som lærer og har arbeidet som lærer inntil hun ble heltidspolitiker.

Hun har vært medlem av Gran formannskap og Oppland fylkesting, og hun har vært vararepresentant til Stortinget for Oppland 2005-2009 og representant til Stortinget for Oppland 2009-2017.

Anne Tingelstad Wøien har vært politisk rådgiver både for Olje- og energidepartementet (2005-2007 og Samferdselsdepartementet (2007-2009).  Hun har vært og er fortsatt medlem av Kirke- utdannings- og forskningskomiteen og er en av to nestledere.

Anne har etter hvert opparbeidet seg stor kunnskap og har blitt et viktig medlem av Senterpartiets stortingsgruppe.  Hun er en av de mest aktive både på talerstolen og på sosiale medier.  Har vært nestleder i gruppestyret, har vikariert som parlamentarisk leder for Trygve leder og sitter nå i gruppestyret.

Hun har bestandig arbeidet grundig og samvittighetsfullt med alle saker hun har fått med seg fra grasrota.  Hun har tatt saker inn til spørretimen eller til rette person i systemet.  Hun har laget leserinnlegg og blogginnlegg og hun er flink til å orientere tilbake om hvordan saken står.  Hun er omgjengelig og hyggelig å forholde seg til.

Politisk har hun markert seg på flere saker, bl.a. bredbånd, samferdsel, skogbruk, arbeidsplasser og rovdyr.  Hun har arbeidet godt med saker som er viktige for oss i innlandet, men også for resten av landet.  Som medlem av Kirke- utdannings- og forskningskomiteen har hun jobba iherdig med skolesaker.  Hun er en av dagens stortingsrepresentanter som kan mest om skole, har klart å skape tillit hos lærerne og gitt Senterpartiet stempel som et skoleparti det er verdt å lytte til.

Anne Tingelstad Wøien har en bred politisk bakgrunn med mye erfaring fra ulike fagområder.  Hun har lang fartstid og mye kunnskap fra sitt arbeid i Gran kommune, Oppland fylkesting, Storting og Regjering.  Anne har vært en tydelig og viktig stemme, og etter åtte år på Stortinget er Anne fortsatt villig til å bruke sin kunnskap, erfaring, og alle krefter for Oppland og Senterpartiet. 

Det bør vi takke ja til!

Jeg ønsker at nominasjonsmøtet i Oppland Senterparti nok en gang velger Anne Tingelstad Wøien som sin førstekandidat.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.