Gå til sidens hovedinnhold

Åpenhet og damer er nøkkelen til suksess

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er jeg sikker på. Jeg er også sikker på at jeg allerede nå har irritert noen menn med grått hår, olabukse og blazer, men det får stå sin prøve. Det blir verre lenger ned i innlegget.

Ingenting er så usunt som en ensartet forsamling. Ingenting er mindre inspirerende heller, og ingenting er mer lukket. Vi er ulike, det er derfor vi er her, lik det eller ikke. Vi vet at bedrifter som har et mangfold blant sine ansatte er mer suksessrike og har bedre inntjening enn de bedrifter som har lite mangfold. Det er sant. Damer og menn tenker ulikt og har ulike innganger til saker. Det er sunt og det er helt nødvendig. Det er en grunn til at mangfoldige bedrifter er mer suksessrike enn andre. Det har flere innfallsvinkler og dekker dermed et bredere lag av befolkningen eller markedet de betjener.

I det offentlige har vi levd mange år i den tro at alt er ok når det gjelder likestilling. Det var Ansgar Gabrielsen, arbeidsminister for Høyre, som innførte kjønnskvoteringen i sin tid. Han gjorde det nærmest over natten og han gjorde det fordi han så det var helt nødvendig. Jeg opplever stadig oftere problemer med å oppfylle kravet om minst 40 % kvinner eller menn i ulike styrer, råd og utvalg. Det er skremmende. Er det noen av Hadelands lesere som har tenkt over, at av dem som utgjør budsjettflertallet i Gran inneværende år er det 3 av 14 som er kvinner? Siden jeg har permisjon i år er det bare to igjen. Det er fullstendig ugreit!

Jeg vet ikke hvor ofte jeg blir spurt hvordan det går med ungene og om det ikke er krevende å få kabalen til å gå opp på hjemmebane. Jo, det er det, men det er det vel for mannfolk og eller? Men de blir ikke spurt. Ei heller kommenteres det hva de har på seg eller hvordan de fikser hverdagen for øvrig. Men vet du hva, jeg kan tåle mye om mangt jeg av hersketeknikker og annen moro. Det jeg ikke tåler er når de som snakker om jenter og ikke damer, de som ler høyest og snakker om viktighet av inkludering og gode prosesser, lukker dørene. Damer lukker ikke dørene. Damer åpner dørene, vel vitende om at åpenheten for mangfold er den eneste måten å slippe inn frisk luft på.

Jeg håper det er mange damer som ønsker å engasjere seg i lokaldemokratiet på Hadeland framover. Vi trenger frisk luft, nye tanker, åpne dører, toleranse og vidsyn.

Kommentarer til denne saken