De som fikk belastningen i Flågenvegen

FLÅGENVEGEN: Kari, Eva, Anna, Geir Terje og Kolbjørn Raastad reagerte på sterk trafikkøkning i Flågenvegen.

FLÅGENVEGEN: Kari, Eva, Anna, Geir Terje og Kolbjørn Raastad reagerte på sterk trafikkøkning i Flågenvegen.

Artikkelen er over 2 år gammel

De fikk trafikkplagene, forringet boligverdiene, får ikke innløst husene – og fikk i tillegg kjeft og hets fra bilister.

DEL

Saken jeg husker best 2017 22. juli tok jeg turen til Flågenvegen. Der møtte jeg folk som bor tett langs vegen og som opplevde den kraftige økningen i «høgdakjørere» som forstyrrende, plagsom og uvant.

Det er normal kutyme for avisen å skrive om det folk er opptatt av, fra forskjellige perspektiv og synspunkter. Ny riksveg 4 opptar mange. Riktignok var det få stemmer å høre under planleggingsfasen og før firefeltsvegen i det hele tatt var påbegynt. Proteststemmene var få.

LES OGSÅ: 251 biler kjørte Flågenvegen i løpet av to timer lørdag

Da det ble klart at vegen ville rasere et lokalsamfunn hevet røstene seg noe, særlig der de måtte flytte fra hjem hvor det hadde bodd folk i generasjoner. Det var tidlig klart at vegen skulle bompengefinansieres. Heller ikke da var det noen proteststorm.

LES OGSÅ: Barnehage fortviler: – Vis hensyn til små og myke trafikanter

I stedet løftet protestene seg da noen naboer langs Flågenvegen i juli påpekte plagene en sterk økende gjennomgangstrafikk medfører. Det burde de ikke ha gjort. Ytringsfriheten gjelder tydeligvis ikke for alle, ikke når hylekoret griper til tastaturet, farget av vreden som en bompengestasjon ved et kommunedele gir.

LES OGSÅ: Trafikk før bommen: 232 biler i døgnet Trafikk nå: 1229 biler i døgnet

Det er få som er uenige i at bompenger er upopulært og at innkrevingen kunne ha blitt løst mye bedre og blitt jevnet ut slik at alle burde ha bidratt.

Likevel er det forstemmende å oppleve folks utskjelling og karakteristikker av naboer til en bygdeveg som ble den nye hovedfartsåren mellom Lunner og Gran.

LES OGSÅ: Kjørte ut i Flågenvegen

De som sto fram i avisa angrer bittert på det. De ytret seg om noe som betød at hverdagen deres endret seg dramatisk. Omkostningene er uansett langt større enn spørsmålet om å kjøre gjennom en bom eller ikke.

Jeg synes det er vondt at en artikkel i avisa medførte at folk som bor langs Flågenvegen fikk skyllebøtter, ukvemsord og hets rettet mot seg. Jeg er direkte flau på vegne av folk som lot ryggmargsrefleksen styre det de mangler av omtanke og medfølelse.

LES OGSÅ: Stor trafikkøkning sliter på Flågenvegen

Det rapporteres stadig om hensynsløs kjøring på den sterkt trafikkerte bygdevegen. Det er lov å kjøre hvor man vil på det offentlige vegnettet i Norge. Det er ikke det denne saken handlet om.

LES OGSÅ: Blir det ikke mer trafikk gjennom bommen, blir sidevegene trolig stengt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.