Du er et engasjert og hardtarbeidende medmenneske. Du har valgt å bruke deg selv for å gi andre mennesker en bedre hverdag. Du er med i den store dugnaden som skal til for at verden skal gå rundt. Du er et menneske som så gjerne vil gi av deg selv.

Du har i ditt virke fått tillitt som minister i vårt lille land. En av tidens mest viktige ministerjobb, Innvandrings- og integreringsminister. Her har du en unik mulighet til å være med å skrive en historie som vil huskes i lang tid fremover.

Et menneske i din posisjon kan være den som forener alle de gode menneskene til en stor felles dugnad for de flyktningene som kommer til Norge. Du kan være den som står i front for en bølge av hjertevarme fra oss her oppe i det kalde nord. Du kan være den som med kloke ord koster bort hat, redsel og uvitenhet, med nestekjærlighetens sopelime. Du kan vise alle, at ved å ta i et tak, kan vi sammen gi hjerterom og husrom til alle som trenger det. Vi, lille Norge, kan vise verden hvordan man takler en krise sammen, og du Sylvi kan være den som fronter dette

Kjære Sylvi du har en unik mulighet til å være den som skriver historien som vil minnes med glede og stolthet i mange generasjoner. Historien om hvordan et lite land ga av seg selv og viste stor medmenneskelighet og nestekjærlighet.