Kjære ordfører

Arkivfoto

Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

BÅRD BRØRBY Vi i Jevnaker SV har fått flere henvendelser fra forskjellige folk som jobber under Helse og Omsorg.

Henvendelsene går ut på at kommunalsjefen driver "valgkamp" for å overbevise ansatte at man må stemme for en sammenslåing i folkeavstemmingen.

Det finnes en egen nettside for ansatte i Helse og omsorg på Facebook som blant annet har blitt brukt.

Vi har lest noe av det som har blitt lagt ut og har forståelse for at man kan tolke dette som "valgkamp", som skal påvirke ansatte til å stemme i en bestemt retning, og at man kan tolke dette til å se ut som politiske ytringer fra en kommunalsjef i Jevnaker kommune.

At ansatte føler at Kommunalsjefen driver "valgkamp" og, eller har en "politisk agenda" er meget uheldig. Særlig i den prosessen vi er i om dagen. Dette kan være med å undergrave tilliten til ledelsen i Jevnaker kommune og gi kommunen vår negativ omtale.

Vi i Jevnaker SV lurer på hva ordføreren mener om at det tilsynelatende drives en, tolket av ansatte, "valgkamp", av en av kommunens kommunalsjefer?

Noe annet som bekymrer oss i SV er at den sammen kommunalsjefen sier på den samme Facebook side:

"....det er høyst nødvendig med en mer faktabasert vurdering av den svært pressede situasjonen vi er i nå......"

I de politiske organer har vi spurt om ståa i de forskjellige etatene, men hele tiden fått tilbakemelding på at man har alt under kontroll. Vi i SV blir derfor meget bekymret over at kommunalsjefen går ut til sine ansatte og ikke varsler oss politisk og snakker om den svært pressede situasjonen vi er i.

Deler ordføreren SV sin bekymring over dette utsagnet?

At ansatte føler at Kommunalsjefen driver "valgkamp" og, eller har en "politisk agenda" er meget uheldig. Særlig i den prosessen vi er i om dagen.

Bård Brørby, Jevnaker SV

Kommunalsjef Cecilie P. Øyen har fått oversendt påstandene fra Bård Brørby. Hun kommenterer dem slik:

Alle kommunalsjefene har fått i oppdrag å informere om utredningene og deretter om intensjonsavtalen. Dette er gjort i samråd med de ansattes organisasjoner.

Med vennlig hilsen Cecilie P. Øyen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken