Tone Mari Bjøreng: Brandbu i mitt hjerte

4 lys for Hadeland.

4 lys for Hadeland. Foto:

Av
DEL

LeserbrevHvordan begynner jeg når alt jeg kjenner er at hjertet renner over av takknemlighet og hvordan skal jeg få uttrykt hvorfor jeg gruer meg til å dra fra Hadeland? Jeg har bare bodd her i vel fire år, men i den tiden har jeg rukket å bli kjent med mange fine folk, tilbud og steder, og jeg elsker å bo på Bleiken.

Det å kjøre Eggelinna, rundt Brandbukampen langsmed trær fulle av høstløv eller rimfrost og se bygda folde seg ut i sollys eller tåkedis har tatt pusten fra meg mang en gang. For ikke å snakke om stillheten og roen. Jeg får det aldri tilbake, men jeg tar opplevelsen og erfaringen med meg.

Ja, jeg har åpenbart en jobb å gjøre. En ting er at jeg skal flytte. Det har jeg så nogen lunde kontroll på. Nei, jobben som ligger foran meg handler om et indre arbeid. Jeg innser at jeg skal forlate noe som har grepet dypt tak i meg. Naturen, menneskene, området, de historiske stedene, butikkene.

Jeg kunne nevnt mye og mange, men det var opplevelsen av Brandbu som fikk oss til å flytte hit. Vi hadde campingvogn på Lygna og elsket å ta turen til landsbyen. Her blir vi fortsatt møtt og ivaretatt på en måte som gir kvalitet til livet. Jeg gruer meg når det gjelder å gå i butikker i Oslo, men jeg har lært noe om det å være kunde som jeg kan ta med meg.

Jeg håper dere vet å sette pris på alle de som holder Brandbu gående, også hva aktivitet og frivillighet angår. Min bønn er, ta aldri landsbyens eksistens for gitt og hold Brandbu levende!

I dyp takknemlighet,
Tone Mari Bjøreng

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags