Solvik Olsen: - Dårlig skjult og urettmessige spark mot regjeringen fra Anne Tingelstad Wøien

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerSterkere bredbåndsatsing i Oppland
 

Regjeringen satser på infrastruktur – også på bredbåndsutbygging. Jeg mener det er helt avgjørende for et moderne Norge at flest mulig har god nettilgang. Bredbånd er en grunnleggende forutsetning for økt digitalisering, og kan gi enorme besparelser for samfunnet.

De siste ukene har derimot rødgrønne Opplandspolitikerne på Stortinget forsøkt å svartmale situasjonen i fylket og gi inntrykk av at regjeringen har glemt Oppland. Det er både lite konstruktivt og litt historieløst. Faktum er at bredbåndsdekningen har blitt svært mye bedre i Oppland de tre siste årene. Og fylket får mer i statlig støtte til bredbåndsprosjekt nå enn under den rødgrønne regjeringen. Ja, bevilgningen siste tre år er faktisk rundt 50 prosent høyere enn siste tre år med rødgrønn regjering. Jeg er blitt vant til at AP og SP klager nærmest uansett, men debatten ville blitt mer informativ om man i det minste sjekket fakta.

Krever bedre bredbåndsdekning 

Tallenes tale er klar. Det investeres fra mange aktører, i høyt tempo. I 2013 hadde 31 prosent av husstandene i Oppland tilbud om 100 Mbit/s nedlastingshastighet. I 2016 har 52 prosent det samme. I 2013 hadde 50 prosent av husstandene i Oppland tilbud om 25 Mbit/s nedlastingshastighet. I 2016 har 63 prosent det samme. Økningen i andelen husstander med tilbud om både 100 Mbit/s og 25 Mbit/s nedlastingshastighet er faktisk større i Oppland enn på landsbasis.

– Forventer mer penger til bredbåndutbygging 

Også på 4G-dekningen i Oppland har det blitt mye bedre de siste tre årene, og fylket har nesten tatt igjen resten av landet. I 2013 hadde Oppland kun 9 prosent 4G-dekning. I 2016 er dette tallet oppe i hele 91 prosent. Tallene viser god forbedring, men samtidig en påminnelse om at vi ikke er i mål. Arbeidet skal fortsette, vi ønsker at hele landet skal kobles opp digitalt.

– Defensivt svar fra statsråden 

Det er tilsynelatende velment når Senterpartiets Anne Tingelstad Wøien fra Gran samlet "hele" Oppland til bredbåndsmøte på Stortinget nylig. Samtidig er det dårlig skjult og urettmessige spark mot regjeringen, når Wøien og APs Hagebakken svartmalte situasjonen så kraftig at de oppfordret til ordføreropprør. Da avslører de i stedet at de ikke kjenner situasjonen og utviklingen. Partier som ikke kjenner dagen i dag er dårlig egnet til å lede inn i fremtiden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags