Else Randi Kolby: Omtanke – Solidaritet – Samhold?

Else Randi Kolby

Else Randi Kolby Foto:

Av
DEL

MeningerVi har nettopp markert 1. mai. Riktignok en annerledes markering. Men tidligere en dag jeg har gått i tog med paroler om fellesskap. Omtanke, samhold og solidaritet. Jeg har holdt appeller og taler som har startet med og inneholdt for meg ett viktig og meningsfullt ord: Kamerater! Jeg vet hva det ordet betyr for meg. Om jeg skulle holdt appell eller tale nå, hadde det ordet blitt vanskelig å bruke. For hvor var og er disse «kameratene» i det daglige?
Jobber de for fellesskapet eller kun seg selv? Gjemmer de seg bak tillærte ord som de vet fenger, kun for å fremme seg selv?
Lar de andre ta de vanskelige kampene, og «gjemmer» seg selv for å verne, nettopp seg selv?
Jeg kan ikke se at såkalte «kjempere», de som har «høye» posisjoner, har stått i en eneste kamp som koster personlig, men kun er politisk korrekt, og sentralt bestemt.
Sammen er vi sterke, sies det. Men hva med dem som kjemper for redelighet og rettferdighet, som blir stående igjen alene? Er det slik at man må tie og tåle, tolerere, «holde seg inne» med de «rette folka, for å bli en del av det såkalte «fellesskapet»?
Fellesskap, omtanke, solidaritet er viktig. Vær så snill og mene det:heart:
Kun sammen er vi sterke.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags