Erlend Bjørnson Barkbu: Skolestart i Innlandet

Erlend Bjørnson Barkbu

Erlend Bjørnson Barkbu Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Skoleåret er nå rett rundt hjørnet, og selv om vi er inne i en unormal tid er det tusenvis av Innlendinger som nå gjør seg klare for noe vi tenker på som den mest normale endring i livet. Fra barnehage til grunnskole, fra grunnskole til videregående skole eller siste steg fra videregående og videre ut i arbeidslivet eller til høyere utdanning.

Dette er sett fra oss i Høyre de viktigste overgangene i livet, det er der man får byggestenene som man kan bruke til å skape sin egen, eller sin egen og mange andres arbeidsplass. Det er her samfunnet starter. Vi i Høyre mener at det må være på elevenes premisser, og ikke systemet, samfunnet starter. På den måten ivaretar vi individet og velferdssamfunnet vårt best.

I nye Innlandet fylke har det vært mange prioriteringer å gjøre, da Oppland og Hedmark har hatt forskjellige modeller å jobbe ut ifra. Det har vært gode metoder på begge sider av Mjøsa, og i tillegg metoder som fortjener en plass på historiens skraphaug. I Høyre sloss vi for hver enkelts rett til å bestemme sin fremtid, men av og til faller flertallet ned på forenkling for systemets skyld – slik som ved diskusjonen rundt fritt skolevalg eller nærskoleprinsippet. Dessverre ble ikke Høyres gode argumenter hørt, og elever som har jobbet godt på ungdomsskolen, får ikke muligheten til å velge den utdanningen de ønsker.

I Høyre i Innlandet kommer vi til å fortsette å jobbe for at hver enkelt elev i Innlandet skal forstå de kravene vi setter, føle seg motivert til å fullføre videregående utdanning og til å fortsette ut arbeidslivet etter yrkesfag, eller på høyere utdanning etter studiespesialisering.

Vi gleder oss over alle de videregående skolene vi har i Innlandet, med unik kompetanse og gode resultater – og håper at vi i fremtiden vil ha enda bedre mulighet til å påvirke i positiv retning

Vi ønsker alle elever i Innlandet en fantastisk skolestart, og et fantastisk år. Og husk metern.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken