Flagging og diskriminering

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hilde Smerud, FrP, har påpekt at det norske flagget er et flagg for alle grupper i samfunnet, uavhengig av kjønn, seksuell legning, religion, etnisk opphav, alder og andre forhold ved en persons identitet. Hun har også påpekt at all diskriminering basert på slike forhold er forbudt.

LES OGSÅ: Hilde Smerud (Frp): Flagging ved Gran rådhus

Da skriver Marit Jønland at når det norske flagget symboliserer at ingen skal diskrimineres, betyr det at vi må tillate at det flagges på Rådhuset med Pride-flagget.

LES OGSÅ: Marit Jønland: Flagging ved Gran Rådhus

Her er logikken svært uklar. Betyr dette resonnementet – hvis det finnes et resonnement – at man må flagge med symbolet til enhver gruppe som anser seg diskriminert, eller til organisasjoner som meiner å representere sånne grupper? – Hvis romanifolket vil at det skal flagges på rådhuset med deres flagg, så må det også tillates? Hva med flagging på 8. mars? Hvis MIFF («Med Israel For Fred») vil markere årsdagen da Trump anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad, så må de også få flagge? Hva med Al Fatah på Nakba-dagen (15. mai)?

Jeg venter spent på svar.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken