God tilgang på arbeid er et viktig mål

Helge Haukeli

Helge Haukeli

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerGran kommune er i god vekst. Ikke bare vokser befolkningen; også antall arbeidsplasser har hatt en stor økning. I år 2000 var arbeidsplassdekningen 83,5%, mens den ved inngangen til 2014 var 93,6 %. Det betyr at det nå er nesten like mange arbeidsplasser i kommunen som det er arbeidstakere bosatt i kommunen.(ca. 94 av 100). Dette vil vi utvikle videre.

Nå er det mange utenbygds fra som jobber i Gran. Og mange gransokninger pendler. Men tallene sier mye om at utviklingen er god og at mye er gjort riktig. For Arbeiderpartiet har det bestandig vært viktig å legge til rette for at alle skal ha et trygt, fast og godt arbeide. Alle skal få anledning til å bidra til samfunnet fra sin arbeidsplass. Ingen skal måtte sitte ledig på torget når krefter og vilje til innsats er til stede.

Gran arbeiderparti vil styrke tilgangen på arbeidsplasser ved minst to grep: Utvikle flere arbeidsplasser lokalt og styrke kommunikasjonene mot Oslo-området. De to tingene henger sammen.

En bærekraftig næringsutvikling i kommunen vil gi et variert lokalt arbeidsmarked. Dette kan skje gjennom alt fra handel og småskalaproduksjon i mindre lokale virksomheter, til etablering og videreutvikling av større bedrifter.

En forutsetning for det siste er at vi får kortere reisetid mot Oslo med tog og bil. Å få flere avganger og to spor på Gjøvikbanen er derfor en viktig sak. Det samme er å få ned reisetiden på Riksveg 4.

Når kommunikasjonene bedres vil også pendlerne få en langt bedre hverdag. Det blir mer tid igjen til rekreasjon, familieliv og lokalsamfunn. Det er derfor helt nødvendig at kommunene langs veien mot Oslo legger press på sentrale myndigheter for å utvikle veg og jernbane. Dette vil Gran Arbeiderparti legge stor vekt på.

Ingen skal måtte sitte ledig på torget når krefter og vilje til innsats er til stede.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags