Veronika Evensen-Grina: Barna våre er verdt å satse på

Mor og datter.

Mor og datter. Foto:

Av
DEL

LeserbrevJeg er stolt av å bo på Grindvoll. Grindvoll er ei lita bygd med et stort hjerte. Her er det dugnadsånd til de grader, og det finnes ikke måte på hva grindvellingene får til når de bestemmer seg for noe. Jeg blir imponert over alt Grindvoll får til, og det vet jeg at mange som bor utenfor Grindvoll også blir. Grindvoll er også et godt sted å flytte til. Her blir man ønsket velkommen, og man får alltids hjelp hvis man trenger det. Og Grindvoll er et godt sted for oss småbarnsforeldre å bo. Et sted der barna våre får muligheten til å utforske, utvikle seg, utfordre seg, stifte gode vennskap, lære seg til å bli selvstendige og til å bli trygge barn, alt ved hjelp av den beste barnehagen, nemlig Grindvoll barnehage.

Jeg er stolt over barnehagen mine barn går og har gått i. En barnehage som har lært dem så utrolig mye, og som har gitt dem så gode opplevelser og erfaringer. En barnehage som hvert år setter opp et høstmarked, der de selger ringblomstsalve, granskuddgelé, saft og eplekaker (og masse annet), som barna har vært med på å lage. Vet du hvordan du lager ringblomstsalve? Ikke jeg heller, men ungene gjør! Og ungene lager grønnsakssuppe og rundstykker som serveres til mammaer og pappaer, besteforeldre, søsken, onkler og tanter som kommer for å se på alt det fine ungene har laget, og kanskje kjøper med seg en ting eller ti. Og pengene barnehagen får inn denne dagen, de går rett til et barnehjem i Estland. Så barna våre lærer om empati, om å bry seg om og hjelpe andre, og at det dessverre finnes barn som ikke har det like bra alle steder. Det er viktig lærdom, det!

Grindvoll barnehage er en barnehage som finner på så utrolig mye bra og lærerikt for barna våre. De har vært med på duejakt, gårdsbesøk, skiturer, skogsturer, potetopptaking, oslotur og masse mer. Det er helt klart at Grindvoll barnehage, og de ansatte, er utrolig opptatt av å gi barna en fantastisk barnehagehverdag. Og når jeg først er innom de ansatte i barnehagen. For en gjeng! De ansatte har høy faglig kompetanse. De er kreative, dyktige, kunnskapsrike, forståelsesfulle, morsomme og fantastiske mennesker, som vi setter så utrolig stor pris på. Det er alltids et fang og en god klem å få for barna våre. Jeg har alltid følt meg trygg på å levere det kjæreste jeg har til denne gjengen!

Og beliggenheten til Grindvoll barnehage, den er helt fantastisk! Her blir ikke barna bura inne bak høye metallgjerder, men her får barna utfolde seg og bruke naturen for det den er verdt. De har en lavvoavdeling som i stor grad er ute hele dagen, året rundt. De har en skogslavvo som små og store besøker ukentlig. Barnehagen ligger rett ved skogen, nor som gir barna en unik mulighet til utforskning og lek. Mine barn kan mer om artslære enn meg etter å ha gått i barnehagen. Barnehagen ligger også rett ved et digert jorde, som på vinteren blir en fantastisk ski- og akebakke. Og når det er kaldt nok, da ordner barnehagen i stand en skøytebane også. Mine barn har lært å klatre i trær, sykle, gå på ski og gå på skøyter i barnehagen. Jeg vil våge meg til å si at Grindvoll barnehage har en av de beste beliggenhetene i Lunner kommune, om ikke hele Hadeland!

Grindvoll barnehage er en barnehage som ser barna. Som lar barna være de små fantastiske individene de er, samtidig som de hjelper dem til å vokse, og til å lære, og til å bli klare for skolestart. Grindvoll barnehage har gang på gang fått tilbakemeldinger fra skolen om at de gir fra seg trygge, selvstendige, hjelpsomme og fine barn. Dette er barn som lærer mye om å respektere hverandre, hjelpe hverandre og å inkludere hverandre. Dette er en barnehage det er verdt å redde! For barna sin skyld. For Grindvoll sin skyld. Og i det lange løp, også for Lunner kommune sin skyld.

Hvis Lunner kommune vil at Lunner og Grindvoll skal være en attraktiv plass for småbarnsfamilier å bosette seg, så bør de tenke seg om to ganger. Barnehagene er viktige for oss småbarnsforeldre. Kvaliteten på barnehagen er viktig, reiselengde til barnehagen er viktig, åpningstidene til barnehagen er viktig og den faglige kompetansen i barnehagen er viktig. Og ikke minst, trivselen i barnehagen er viktig. Grindvoll barnehage er viktig!

Vet dere hva jeg ikke er stolt av? Å bo i Lunner kommune. En kommune som gang på gang i det siste, viser at barna våre ikke er verdt å satse på. En kommune som ikke ser barna våre for de fantastiske små menneskene de er, men som kun ser på dem i kroner og øre. En kommune som ikke ser viktigheten av hva en trygg og god oppvekst, barnehagehverdag og skolehverdag har å si for barna våre. For framtiden vår! Tenker man langsiktig så tror jeg det kan være lurt å investere i barna allerede fra de er små. I det lange løp tror jeg nok det vil lønne seg, også i kroner og øre.

Så kjære politikere. Kjære folkevalgte. Vi stemte på dere ved å bruke hodet og hjertet vårt. Håper dere gjør det samme nå når det er deres tur til å stemme. Vis oss at barna våre er verdt å satse på.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags