Gunder Thoresen: Det er no jeg unners på, ja er det sånn at en i livets sluttfase mister sjølråderetten på grunn av hjemmesykepleiens økonomi?

Gunder Thoresen, hadelending, Braastad gård

Gunder Thoresen, hadelending, Braastad gård Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er no je unners på, ja er det sånn at en en i livets sluttfase mister sjølråderætten på grunn av økonomi?

Gran kommune har et unikt team av hjemmehjelpere og sykepleiere, ja jeg kan ikke få fullrost dem. De er sykepleiere på sitt beste. Men over dem styrer etatsjef og pengene. Da blir det ikke lett, ja når lederen på sitt kontor styrer turnuser uten hensyn til det som skjer hos den enkelte bruker. Da spør jeg, er det de som er ute hos pasienten eller den som forsvarer budsjettet som vet best?

Det er nasjonalt sett flere og flere som ikke ønsker å avslutte livet på en institusjon, og når det står på Gran kommunes sin hjemmeside at de bistår ved livets slutt i hjemmet, da forventet jeg det, og kostnaden må uansett bli rimeligere.

Ordførerens svar i kommunestyret i går kaller jeg "God dag man økseskaft". Vi er fire som har delt på å oppfylle ei som ville være hjemme sitt ønske, ja det skulle bare mangle. Men det har tatt tid, og lederen for hjemmetjenesten satte ned beinet for bistand på natt. Hvorfor, jo plass var tilrettelagt på sone 2, Marka. Hun sa nei takk og da var det avgjort.

Det er lett å syte i en slik situasjon, men for meg og de tre andre er det for sent å rette på. Det er ikke siste gang dette oppstår derfor ber jeg politikerne i Gran om å gi et klart svar, om de står helt og fullt for støtte den som vil avslutte livet hjemme i trygge omgivelser, ja dag og natt. Da er det enten ja eller nei.

Jeg er ikke sint, men skuffet - og vi står på fortsatt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.