«Dette engasjerer sterkt» - om dramalinje på HVS

Anne Kathrine Brodtkorb: - La dramalinjen ved HVS bestå! Arkivfoto

Anne Kathrine Brodtkorb: - La dramalinjen ved HVS bestå! Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

LESERBREVFørst vil jeg sitere Jan Reidem, som nylig har mottatt Kongens fortjenestmedalje: Han sier i avisen Hadeland at «kultur er en stor berikelse» for ei bygd. Jeg er så enig!

Kultur består av mye: Musikk, sang, dans, kor og teater! Alt dette er nettopp en stor berikelse for oss som er så heldige å bo på Hadeland!

Når det gjelder teaterlivet, har jeg selv holdt på med det i over 30 år! Det begynte i 1983 med en gjeng jenter i 15-16 års alder (som snart skulle starte på Videregående!) og som ble lei av vanlige speideraktiviteter. Jeg foreslo at vi isteden kunne underholde andre, og etterhvert ble «Lunnerjentenes Revygruppe» dannet!

Dette dannet noen år seinere grunnlaget for «Lunner Revy og Teatergruppe»,- LURT.

I 1992 startet jeg Fagertun Barne og Ungdomsteater, FABU, der barn og ungdom «boltrer» seg på scenen! Like viktig ble FABU et forum for samhold og utvikling. Du passet kanskje ikke inn i alle idrettsgrener, men her ble du godtatt som den du var! Mange unge har også deltatt i Bronsebukkene, til stor glede og utvikling!

Det rike og viktige teaterlivet i både FABU, etterhvert i GLUT og Grymyrgjengen, førte bla til at det ble opprettet en egen dramalinje ved den nye Videregående skolen på Hadeland! Mange med bakgrunn i teaterlivet på Hadeland har gått videre og kommet inn på Baardar, Musical-teaterhøgskole eller annen relevant utdannning.

Jeg tror at dramalinjen på HVS kan fortsette å utvikle gode skuespillere og artister, men også gi læring for livet! GRUNNLAGET ER LAGT!!

Som utdannet drama-pedagog tillater jeg meg å sitere fra boka: «Dramapedagogisk historie og teori»: Like viktig som påfylling av lærestoff eller mekanisk oppnåelse av læringsmål, er: EN UTVIKLING AV UNGDOMMENS EGNE SKAPENDE KREATIVE KREFTER GJENNOM DRAMA!

Gjennom drama og teater får elevene en unik sjanse til å bli trygge på seg selv, tørre å stå fram, uttrykke egne meninger og bearbeide egne følelser. Dette er læring som kan prege ungdommene for resten av livet!

LA DRAMALINJEN VED HVS BESTÅ!!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags